Arbejdsmiljø København
 
Arbejdsmiljøbrevet
December 2020

Kære kollega i Københavns Kommune

 
Her kommer årets sidste nyhedsbrev fra Arbejdsmiljø København (AMK). Vi ser tilbage på et år, hvor corona-situationen har vendt op og ned på manges hverdag. Vi har tilpasset og omlagt opgaveløsningen ad flere omgange og det vil nok fortsætte lidt ind i 2021.
 
I det nye år vil vi fortsætte med at yde rådgivning og understøtte arbejdsmiljøet på de københavnske arbejdspladser.
 
Vi ønsker jer alle en god jul og et godt nytår. 
 

Arbejdsmiljø København rådgiver frem til 3. januar via telefon, Teams og mail

 
Med de seneste corona-restriktioner, lukker vi Enghavevej ned for fysisk fremmøde, men vi leverer fortsat rådgivning.
 
 

Annemette Hammer er ny chef for Arbejdsmiljø København

 
Med 16 år bag sig som chef i en række statslige og regionale enheder, bringer Annemette Hammer stor ledelseserfaring og væsentlige organisatoriske og samarbejdsmæssige erfaringer med sig.

Læs mere her
Annemette Hammer
 

Ny motivation til medarbejdere

 
Anden bølge af corona kan med hjemmearbejde nærmest ”slukke” nogle medarbejdere. I dette interview fortæller organisationspsykolog og chefkonsulent Mette Kjærgaard Svendsen fra AMK, hvordan du som leder kan give ny motivation til dine medarbejdere. 
 
 

Webinarer om mental sundhed

 
I efteråret afholdt AMK sammen med Center for Mental Sundhed to webinarer om mental sundhed. I webinarene kan I få råd til, hvordan I forebygger og håndterer stress i arbejdslivet, og hvordan I passer på jeres kollegers mentale sundhed ved at passe på jer selv.  
 
Live træning
 

Stressforebyggende ledelse i arbejdsfællesskabet

 
De menneskelige og økonomiske konsekvenser ved stressede og stresssygemeldte medarbejdere lægger pres på danske arbejdspladser. Det stiller krav til lederne om, at forebygge psykisk overbelastning og stress, og samtidig få driften til at køre. Det er ikke en let opgave, men det er muligt. 
 
I slutningen af oktober blev der afholdt en Masterclass i stressforebyggende ledelse for alle ledere i Københavns Kommune. 
 
 
 

Corona og det nye arbejdsliv

 
Corona er blevet en fast del af vores hverdag. Det viser sig når vi tager masker af og på, når vi spritter hænder, holder møder på Teams, hilser på en kollega albue mod albue eller med et nik bag visiret. Corona er ikke længere en nyhed, men en ny virkelighed - og et nyt arbejdsliv.
  
 
Lyt til podcasts om corona-mathed eller find arbejdsfællesskab i daglig live træning: 
Live træning 
 
Da corona brød ud i marts, startede vi Live træning op for alle medarbejdere i Københavns Kommune. Det er blevet en stor succes og stadigt flere træner med!
 
 
Podcasts fra AMK 
 
Lyt til podcasts om relevante arbejdsmiljøemner lavet af vores konsulenter i AMK. 
Disse to podcasts handler om henholdsvis "corona-mathed" og om at bevare "corona-guldet". 
 
Footer