Maj 2021
 
 

Omstillingsplan for handicapområdet

Forsideillustration til omstillingsplanen
Borgercenter Handicap har udarbejdet en omstillingsplan for udviklingen af handicapområdet for perioden 2021-2025. Planen blev behandlet i Socialudvalget den 21. april. Det videre arbejde med at udvikle indsatser og implementere de faglige spor er derfor gået i gang. 
 
 
 

Corona fra et borgerperspektiv

Beboer
For mange københavnere med handicap har de sidste 13 måneders corona-restriktioner medført afsavn og brudte rutiner. For andre borgere har det givet mere ro, og det kan aflæses i antallet af konflikter og magtanvendelser på byens botilbud, der er faldet markant.
 
 
 

Første spadestik til nyt botilbud for unge

Botilbud: Foto PLH Arkitekter
 
Et nyt bosted til unge med udviklingshandicap er på vej på Østerbro - et bosted med både klima- og velfærdsteknologiske løsninger. Der var for nylig første spadestik på byggeriet, hvor socialborgmesteren udtrykte sin glæde over, at endnu flere unge snart kan tilbydes en bolig, der lever op til netop deres behov.

 
 
 

Ny app skal mindske ensomhed

Hverdagsaktivist
Hverdagsaktivisterne er udvalgt til at teste en app, der hedder Dialognet og som er en meget brugervenlig app, der skal skabe kontakt, gode snakke og venskaber for mennesker med handicap.
 
 
 
 

Ny podcastserie

Forside til podcastserien
 
Både dansk og international forskning viser, at voksne og børn med handicap er i større risiko end andre for at blive udsat for vold. Det er baggrunden for en ny podcastserie på fem afsnit, der sætter fokus på vold mod mennesker med handicap.
 
 

KALENDER:

Deltag i gratis on-line foredrag den 20. maj

Center for selvstændig bolig og beskæftigelse i Borgercenter Handicap - inviterer til foredrag med psykolog Kirsten Callesen torsdag den 20. maj om hjernens belastningsreaktioner hos mennesker med udviklingsforstyrrelser. 
 
Kirsten Callesen
 

Invitation til dialogmøde den 26. maj

Dialogbobler. Foto: Colourbox
Hvad skal Borgercenter Handicap være for dig som borger med autisme i dit første møde med os? Hjælp os med at blive bedre: Kom til virtuelt dialogmøde den 26. maj. Alle voksne borgere med autisme er velkomne. Du må gerne invitere en ven, et familiemedlem eller en pårørende til at sidde med til mødet.
 
 
 

Oplæg i Åben Rådgivning

Mor og to børn: Colourbox.dk
Oplæg i Åben Rådgivning for forældre og voksne pårørende til børn eller unge med nedsat funktionsevne:      
 
 
 

Oplæg i Huset for tidlige forebyggende indsatser

Kommende temaeftermiddage i Huset for tidlige forebyggende indsatser (tidligere Din Rådgivning) for voksne københavnere med autisme eller anden funktionsnedsættelse:
 
 
Banner fra Din Rådgivning: Colourbox.dk
 
Oplæg afholdes eventuelt digitalt!
Vær opmærksom på, at nogle af oplæggene evt. afholdes digitalt i overensstemmelse med gældende Covid 19 retningslinjer. Vi annoncerer eventuelle ændringer på vores hjemmeside under de enkelte oplæg. 

Footer