Nyhedsbrev
 
Nyhedsbrev Kommunal PRO #3
September 2021

Velkommen til det tredje nyhedsbrev fra Kommunal PRO-projektet. 
Her kan du følge med i udviklingen af it-løsningen, der i fremtiden skal understøtte PRO - Patientrapporterede Oplysninger - i kommunerne. Du er velkommen til at dele nyhedsbrevet med dine kolleger og andre interesserede.    
 
God læselyst!    
 
Venlig hilsen
Styregruppen for Kommunal PRO
 
 
 
 
 

Vellykket afklaringsfase

Efter der blev indgået kontrakt med leverandøren Systematic i april, har Kommunal PRO-projektet gennemført afklaringsfasen. I samarbejde med leverandøren har projektet drøftet kontrakten og præciseret indholdet af den kommende it-løsning til kommunerne. 
 
Under afklaringsfasen dukkede der desuden en række behov op for tilpasninger af den telemedicinske infrastruktur (FUT), som Kommunal PRO-løsningen skal benytte. 
 
Afklaringsfasen er forløbet konstruktivt, og der har været et godt samarbejde med leverandøren samt et godt  fagligt samarbejde projektdeltagerne imellem.
 
”Det var en rigtig god proces på flere områder. I kommunerne er vi meget enige om, hvad vi har brug for. Vores snakke har også gjort, at vi har fået en fælles forståelse for PRO, der gør os klar til implementeringen. Derudover har der været en god dialog med leverandøren. Hvis løsningen bliver, som det ser ud til nu, er jeg meget fortrøstningsfuld”, siger Charlotte Glümer, der er sundhedsfaglig repræsentant i Kommunal Pro-projektet for hovedstadsområdet. 
 
 
 

Tidsplan for Kommunal PRO godkendt

Styregruppen for Kommunal PRO har godkendt tidsplanen for projektet. Med en lille forsinkelse i forhold til den oprindelige plan, er projektet nu klar til at starte udviklingsfasen. 

Tidsplan:
  • Udviklingsfase – august 2021
  • Pilotafprøvning – august 2022
  • Løsning klar til drift – november 2022  
 
 
 

5 sundhedsfaglige repræsentanter udpeget

Der er udpeget en sundhedsfaglig repræsentant i alle fem regioner. De fem sundhedsfaglige repræsentanter skal fremadrettet udgøre det sundhedsfaglige spor i Kommunal PRO-projektet og har bl.a. deltaget i afklaringsfasen. Ligesådan skal de være med i det videre arbejde med udviklingen af løsningen.
 
Repræsentanterne skal være med til at sikre, at it-løsningen tager udgangspunkt i den virkelighed, den skal fungere i. Herunder at den understøtter de gældende arbejdsgange og processer på de områder, der benytter patientrapporterede oplysninger.
 
De sundhedsfaglige repræsentanterne er:
  • Charlotte Glümer, centerchef, Center for Diabetes, Københavns Kommune
  • Margit Andersen, Leder af Sundhedsfremme og Forebyggelse, Ikast-Brande Kommune
  • Birthe Pors, afdelingsleder, Vejle Kommune
  • Tina Holm, sundhedsfaglig udviklingskonsulent, Roskilde Kommune
  • Dorthe Bruun Jakobsen, chefkonsulent, Aalborg Kommune.
 
 
 

Ny styregruppeformand for Kommunal PRO

Niels Rygaard, IT- og digitaliseringschef i Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune, er indtrådt som styregruppeformand for Kommunal PRO.
Niels Rygaard er især optaget af, hvordan kerneopgave, brugervenlighed og digitale løsninger understøtter hinanden i praksis, så de nye teknologier bliver meningsfulde og skaber synergi for ældre- og sundhedsområdet. 
 
”Kommunal PRO bliver den første løsning på den telemedicinske infrastruktur, og ambitionen er, at vi får en fælles PRO-løsning i kommunerne, der skaber værdi for borgere og medarbejdere og på tværs af sektorer," siger Niels Rygaard.
 
Samtidig er Mette Harbo, tidligere digitaliseringscehef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune, trådt ud af styregruppen, da hun har fået nyt job. Den kommende digitaliseringschef i Københavns Kommune indtræder som nyt medlem af styregruppen for Kommunal PRO i november. 
 
 
Øvrige medlemmer af styregruppen:  
  • Sofie Plenge, sundhedsdirektør, Vejle Kommune
  • Karen Heebøl, direktør, Ikast-Brande Kommune
  • Jessie Kjærsgaard, sundheds- og omsorgschef, Roskilde Kommune.
 
 

Kontaktpersoner skal udpeges i alle kommuner

 
For at sikre en god og velunderstøttet implementering i de enkelte kommuner skal der udpeges kontaktpersoner i alle 96 kommuner. Kontaktpersonerne skal fungere som Kommunal PRO-projektets indgang til de enkelte kommuner - særligt i forbindelse med implementeringen af it-løsningen. 
 
Kontaktpersonerne udpeges gennem de fem KKR-sekretariater i løbet af september. Alle sundhedschefer eller direktører i kommunerne modtager en mail om dette. 
 
 
 
 
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Footer