Nyhedsbrev
 
Nyt om byggesager
Juli 2021

Velkommen til første nummer af nyhedsbrevet

Dette nyhedsbrev er det første af sin slags fra Område for Bygninger i Københavns Kommunes Teknik- & Miljøforvaltning.
 
Som abonnent på nyhedsbrevet vil du fremover få nyheder om fx nye regler og regelændringer for byggeri. Du vil også få tips og vejledning til byggeansøgninger samt invitationer til arrangementer. Du kan forvente at modtage nyhedsbrevet 3-4 gange om året.
 
Hvis du kender nogen, som kunne være interesserede i at modtage nyhedsbrevet, så send gerne dette nummer videre til dem - så kan de tilmelde sig via linket lige herunder.
 
Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nyt kontaktcenter i Teknik- & Miljøforvaltningen

Det er blevet nemmere at komme i kontakt med Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.
 
Siden påske har københavnere og erhvervsliv nemlig kunne ringe på 33 66 52 00 alle hverdage fra 9 til 16 for at få vejledning til at søge om byggetilladelse eller høre status på en byggesag.
 
Kontaktcentret kan også svare på spørgsmål om alt fra vand og miljø, støv og støj til regler for udvidet udeservering og ansøgning om at afholde et arrangement.
 
Læs mere om kontaktcentret

Lovliggørelse af kolonihaver i København

Kolonihaverne i København skal være sikre og sunde at bo i. Derfor har  Borgerrepræsentationen i marts 2021 godkendt en proces for lovliggørelse. 
 
Fra 2021 og frem mod 2027 vil der blive gennemført lovliggørelse af det nuværende byggeri og af miljøforholdene i de haveforeninger, hvor man har lov til at overnatte - og hvor Københavns Kommune er grundejer.
 
Lovliggørelsen handler bl.a. om brandforhold, så brandvæsnet har mulighed for at komme frem til de enkelte kolonihavehuse. Det handler også om spildevand, regnvand og forurening, som skal håndteres miljømæssigt forsvarligt.
 
Læs mere om lovliggørelsen af kolonihaver

Altaner: Nye retningslinjer og ny guide på kk.dk

En række nye retningslinjer for altaner er blevet vedtaget i Borgerrepræsentationen med virkning fra 1. juli 2021. De nye retningslinjer har primært betydning for bevaringsværdige bygninger (SAVE-kategori 1 og 2).
 
Der er i det hele taget meget at være opmærksom på, hvis man ønsker at søge byggetilladelse til altan eller tagterrasse. Vi har derfor udviklet en ny trin-for-trin guide, som hjælper ansøgerne igennem processen.
 
Guiden kommer bl.a. omkring retningslinjerne for altaner og tagterrasser og giver gode råd til, hvad man skal huske, når man går i gang med selve byggeansøgningen. 
 
Find de nye retningslinjer og trin-for-trin guiden på kk.dk

Hvad vil du høre om til næste kundemøde?

Vi planlægger en række (fysiske eller digitale) kundemøder om byggesager efter sommerferien.
 
Hvilket emne vil du helst høre om til den første af disse seancer?
 
1. Tips til at få din byggesag hurtigt igennem
2. Sådan sikrer du, at du får samlet den dokumentation, du skal indsende ved færdigmelding
3. Andet
 
Send dit input i en mail til bygninger@kk.dk
 
Footer