Arbejdsmiljø København
 
Arbejdsmiljøbrevet
Marts 2022

Kære kollega i Københavns Kommune

Dagene er blevet længere, og foråret er på vej. Langt om længe har vi sagt farvel til de restriktioner, Coronapandemien har medført i vores hverdag - og på vores arbejdspladser. Det er noget, vi er rigtig glade for her i Arbejdsmiljø København. 
 
Men med forårets spæde start er vi også vågnet til en ny virkelighed. Der er krig i Europa. Det er svært ikke at blive påvirket af de billeder, der fylder i medierne. Mange bekymrer sig. Og snakken om frokostbordene på kommunens arbejdspladser kredser helt naturligt om det, der foregår i Ukraine netop nu.
 
I dette Arbejdsmiljøbrev kan du læse om hvordan, man tackler bekymringer på arbejdspladsen. Få psykologens råd til at håndtere krisereaktioner som medarbejder og som leder.
 
Du kan også blive klogere på, hvad en arbejdsulykke er. Læs om Stine og Karin, der turde tale højt om de krænkende oplevelser, de hver især har været udsat for. Heldigvis får du også den gode nyhed om, at Live træning fortsætter i foråret. Og så skal du glæde dig til to spændende begivenheder, der begge hylder det gode arbejdsliv. 
 
Rigtig god læselyst
Arbejdsmiljø København
 
 

Ukraine: Sådan tackler I bekymringerne

Hvis tanker omkring situationen i Ukraine fylder i din hverdag – fylder de naturligvis også i din arbejdsdag.
 
Vi har talt med psykolog Anita Christensen i Tidlig Indsats. Hun kommer med gode råd til hvordan, man kan håndtere bekymringerne på arbejdspladsen - som medarbejder og som leder.
 
 
Ktænkende adfærd er også en arbejdsulykke

Krænkende adfærd er også en arbejdsulykke

 
Det skal være trygt at gå på arbejde. Derfor har vi alle et ansvar for at indberette arbejdsulykker.
 
Her kan du blive klogere på hvad, der definerer en arbejdsulykke - og hvorfor det er så vigtigt at indberette de voldsomme hændelser.
 
Læs også om Stine og Karin, der begge har oplevet at blive krænket i en arbejdssituation  Læs mere her
 

Tilbage på arbejde - efter Corona

 
Som psykolog i Tidlig Indsats har Line Blaabjerg Christensen mange års erfaring i at rådgive medarbejdere, der er sygemeldt med stress. Og selvom hvert forløb er forskelligt, er der alligevel mange fællestræk.
 
Men med klienter, der er sygemeldt med senfølger efter Corona, er det anderledes. Her er intet ”plejer”. Ingen, der kan fortælle en, hvor længe man skal være syg. Den uvished er en stor belastning for den sygemeldte. 
 
 
 

Live træning fortsætter

Live træning hver dag over Teams

Vidste du, at du hver dag kl. 11 kan træne med foran skærmen, når fysioterapeuter fra Tidlig Indsats tilbyder 15 min. gratis Live træning?

Arbejdsmiljø København er glad for den store opbakning, og har besluttet at forlænge tilbuddet om Live træning marts måned ud.

Læs mere herunder, og få også fysioterapeutens ord for, hvorfor bare 15 minutters daglig træning kan forebygge smerter og spændinger i kroppen. 

Læs mere og deltag i Live træning via Teams

 

Arbejdsmiljøprisen 2022

D. 19. maj hylder vi det gode arbejdsmiljø. Fire arbejdspladser, der har skabt positive forandringer gennem en arbejdsmiljøindsats, modtager Arbejdsmiljøprisen 2022.
 
Det kommer ikke kun prismodtagerne til gode. Deres vej dertil er nemlig til stor inspiration for andre arbejdspladser.
 
Arbejdsmiljøprisen 2022
 

Sæt kryds i kalenderen

Glæd dig til spændende dage i efteråret med oplæg, debatter, workshops og masser af inspiration til det gode arbejdsliv.
 
Arbejdsmiljøkonferencen 2022 finder sted den 2.-4. oktober 2022 på Hotel Nyborg Strand.
 
Footer