Nyhedsbrev
 
Nyt om byggesager
Juni 2022
Vi har sat skub i mange initiativer på byggesagsområdet i Teknik- og Miljøforvaltningen. I dette nyhedsbrev kan du bl.a. blive klogere på sagsbehandlingstider, STRAKS-behandling og nedbringelse af sagspuklen i Københavns Kommune.
 
God læselyst og god sommer!

København nedbringer byggesagsbunken

Teknik- og Miljøudvalget behandlede den 20. juni 2022 en række nye initiativer, som gør det muligt at få bugt med sagspuklen på byggesagsområdet. Fx vil vi udvide det eksterne samarbejde om sagsforberedende arbejde, som vi har god erfaring med. Vi vil styrke dialogen med byggebranchen og have fokus på bedre vejledning, så vi modtager færre ansøgninger med fejl, der forlænger sagsbehandlingen.
 
Lægger vi de nye initiativer oven i de øvrige indsatser, der allerede er sat i gang, vil sagsbunken være afviklet i juli 2023, hvor de nationale servicemål – i gennemsnit - vil være overholdt for nye sager.
 
Det kan ikke i første omgang ses i KL’s servicemålsstatistik, at vi overholder de nationale servicemål for nye sager (der søges efter 1. juli 2023). En sag optræder først i servicemålsstatikken, når den er afsluttet. Og da vi i øjeblikket afvikler en større bunke sager, vil de ældre sager trække den samlede sagsbehandlingstid op – også i 2023.
 
Vi glæder os til at komme i gang
Forvaltningen ser frem til at komme i gang med de nye indsatser. For at komme i mål med de planlagte initiativer i 2023, er det vigtigt, vi har sikret finansieringen. Indsatserne vil derfor indgå i de kommende budgetforhandlinger i efteråret 2022.  
 
Vi holder løbende øje med, om initiativerne virker efter hensigten, eller om forudsætningerne ændrer sig.
Læs om initiativerne i referatet fra Teknik- og miljøudvalget

Nu kan du se sagsbehandlingstider på kk.dk

9 måneders sagsbehandlingstid i gennemsnit. Det kan du nu forvente fra du sender din ansøgning ind, til du står med en tilladelse eller et afslag i hånden.
 
Vi ved, det er vigtigt for dig, at vi kan give et bud på, hvor lang tid du som ansøger i gennemsnit skal vente på en afgørelse på din sag. Derfor oplyser vi nu om dette både i vores kvitteringsbreve til nye ansøgninger og på vores hjemmesiden.
 
Efterhånden som vi får nedbragt sagsbunkerne i sager med nationale servicemål, forventer vi, at de 9 måneders sagsbehandlingstid med tiden bliver kortere.
 
Hvad kan du selv gøre for at nedbringe sagsbehandlingstiden?
De 9 måneder er et gennemsnit. Nogle sager vil kunne afgøres hurtigere, nogle vil tage længere tid. Det afhænger af, hvor kompleks din sag er. Vi gør os umage med at screene nye ansøgninger inden for 21 dage og give dig en tilbagemelding på, om din ansøgning er fyldestgørende nok til at blive sagsbehandlet.
 
Du kan selv gøre en stor forskel ved at sørge for, din ansøgning indeholder alt det nødvendige materiale, inden du sender den ind. Og eftersender en samlet besvarelse, hvis du har fået et mangelbrev. Ansøgninger, der har det hele med fra starten, kommer hurtigst i mål!
 
Vi anbefaler, du får hjælp af en privat byggerådgiver til at indsamle alle oplysninger og dokumentation.
 
Se sagsbehandlingstider og få gode råd til ansøgningen

STRAKS-behandling af sager om énfamiliehuse

Hvis du skal bygge nyt, bygge til eller bygge om i dit hus, er det nu muligt at søge om STRAKS-behandling af din byggesag og få en byggetilladelse efter kun 5 uger.  
 
Vi har indført STRAKS-behandling for at tilgodese de ukomplicerede ansøgninger, der er fuldt oplyste fra start. Du skal selv undersøge, om dit byggeprojekt overholder de forskellige lovgivninger, ikke kræver dispensationer, og om alt byggeri på din grund er registreret i BBR. Og så skal du sørge for, din ansøgning indeholder alt det nødvendige materiale.  
 
Kan du og dit byggeprojekt leve op til det, kan vi til gengæld STRAKS-behandle din ansøgning og give dig en byggetilladelse efter kun 5 uger.   
 
Gode resultater kan betyde, vi udvider STRAKS-metoden
Foreløbig er det kun byggesager i kategorien énfamiliehuse, der kan søge om STRAKS-behandling. Men vi holder øje med, om det kan hjælpe til, at vi modtager mere komplette ansøgninger. Så kan vi nemlig få de ukomplicerede byggesager hurtigere igennem systemet.  
 
Vi er allerede i gang med at kigge på, om vi kan bruge samme tilgang til andre typer af byggesager.
 
Se, om dit byggeprojekt kan få STRAKS-behandling
Vidste du

Vidste du...?

 
  • at en byggetilladelse kun gælder ét år, fra den udstedes. Husk derfor at gå i gang med dit byggeri, inden den udløber. Du kan nemlig ikke få den forlænget.     
  • at du ikke bør kontakte os gennem Byg og Miljø-portalen, hvis du har spørgsmål. Sender du besked til os i Byg og Miljø, registreres den som materiale i din byggesag.
  • at vi altid er tilgængelige. Ring til Kontaktcenter Teknik og Miljø på tlf 33 66 52 00, hvis du ikke kan komme i kontakt med din sagsbehandler. Kontaktcenteret sidder klar til at hjælpe dig mandag til fredag kl. 9.00-16.00 
Footer