Nyhedsbrev
 
Nyhedsbrev Kommunal PRO #5
september 2022

Velkommen til det 5. nyhedsbrev om kommunal PRO. 
 
Vi håber, at I rundt om i landet er kommet godt i gang efter sommerferien. Herfra ønsker vi jer velkommen tilbage med en opdatering om, hvad der er sket på PRO-området, siden I hørte fra os sidst, og hvad vi kan se frem til i løbet af efteråret.

Pilotkommunerne er fundet og er klar til at starte op. Der er lagt foreløbigt budget, og det er besluttet, at løsningen skal implementeres i bølger. Derudover kan vi byde KL velkommen i styregruppen for Kommunal PRO.
Du er velkommen til at dele nyhedsbrevet med dine kolleger og andre interesserede. 
 
God læselyst.
 
Venlig hilsen
Styregruppen for Kommunal PRO
 
 
 
 
 

Pilotafprøvning starter nu

8 kommuner har meldt sig til at afprøve Kommunal PRO i praksis. I denne uge (uge 38) er der startet pilotprojekter op i Aalborg Kommune og i Center for Diabetes i Københavns Kommune. De øvrige pilotenheder i København samt Vejle, Ikast-Brande, Frederiksberg, Brønderslev, Hjørring, og Roskilde kommuner følger efter i løbet af oktober.
 
I Roskilde Kommune skal de bruge pilotfasen til at afprøve PRO-løsningen med borgere med diabetes og borgere, der skal i et hjerterehabiliteringsforløb. Og det ser de frem til.
 
”Jeg glæder mig til, at vi kan anvende PRO-data mere systematisk. Vi har tidligere benyttet patientrapporterede oplysninger via papirskemaer. Det bliver interessant at bruge et system, hvor vi kan sende spørgeskemaet direkte til borgeren, og hvor medarbejderne også modtager svarene direkte. Det giver bedre forudsætninger for at sætte sig ind i borgers situation og anvende borgerens svar ved det indledende møde,” siger Tina Holm, der er projektleder for Kommunal PRO i Roskilde Kommune.  
 
”Jeg ser desuden frem til, at vi kan få en fortolket visning af data i systemet. Med en fortolket visning, hvor vi kan se borgerens vigtigste udfordring, kan vi også hurtigere identificere borgerens behov for hjælp og dermed sammensætte det rette forløb. Jeg er sikker på, at PRO-løsningen bliver en hjælp i forhold til at inddrage borgeren meget mere i eget forløb”, siger hun.  
 
Pilotafprøvningerne i de 8 kommuner skal give et billede af, om der er behov for at justere noget i løsningen, inden den rulles ud i hele landet.
 
 
 

Kommunal PRO implementeres i bølger

Styregruppen for Kommunal PRO har besluttet, at løsningen skal implementeres i bølger. Det betyder, at kommunerne ikke tager Kommunal PRO i brug samtidig.
 
Pilotkommunerne starter i september og oktober og fortsætter herefter i drift, når pilotfasen er overstået. Efterfølgende bliver løsningen implementeret løbende i de øvrige kommuner fra marts 2023 frem til november 2023.  
Beslutningen er truffet for at sikre den bedst mulige understøttelse af implementeringen og en stabil overgang til drift.
 
De enkelte kommuner har været med til at beslutte, hvornår de ønsker at tage løsningen i brug. Det har givet kommunerne mulighed for at passe implementeringen ind i deres øvrige planer og sikre, at de har den fornødne tid til forberedelse.
 
 
Bølge                   Hvornår              Antal kommuner   
 1. bølge - Pilot           september/oktober 2022  8  
 2. bølge  primo marts 2023  16   
 3. bølge  ultimo august 2023  37  
 4. bølge  medio november 2023            36  
 
 
 
 

KL repræsenteret i styregruppen

Det er med stor glæde, at vi kan byde Nanna Skovgaard fra Kommunernes Landsforeninge velkommen i Styregruppen for Kommunal PRO.

"Det er en stor styrke, at KL er repræsenteret i styregruppen i forhold til det strategiske sigte for Kommunal PRO på landsplan. Vi ser frem til det fremtidige samarbejde", siger styregruppeformand i Kommunal PRO Niels Rygaard.
 
Samtidig siger vi velkommen til nyt styregruppemdlem Lone Rasmussen, der er direktør i Skanderborg kommune. Lone Rasmussen repræsenterer landsdel Midt og afløser tidligere repræsentant for landsdel Midt, Karen Heebøl, der har fået nyt job i Odense Kommune.
Alle landsdele er dermed fortsat repræsenteret i styregruppen.
 
 
 

Implementeringspakke 3 sendes ud i oktober

Implementeringspakke 3 sendes ud inden udgangen af oktober.
Pakken vil bl.a. indeholde:
  • Information om databehandleraftaler.
  • Den første erfaring fra pilotkommunerne.
  • Anbefalinger til uddannelseskoncept.
  • Anbefalinger til fordeling af roller i det administrative modul og medarbejderløsningen.
  • Invitation til webinar, hvor løsningen bliver demonstreret.
 
 

6 mio. i årlig drift

Der er udarbejdet et foreløbigt estimat på et treårigt driftsbudget, som kommunerne kan tage udgangspunkt i, når de skal i gang med planlægningen.  
 
Estimatet lyder på 6 mio. kr. årligt i driftsomkostninger. Medregnet er alle udgifter til drift af systemet samt support til både medarbejdere og borgere. Udgifterne fordeles efter samme kommunale fordelingsnøgle, som blev brugt til at fordele omkostningerne ved anskaffelse af systemet.
 
Budgettet er ikke endeligt og kan justeres – fx i forhold til de eventuelle udviklingsønsker, der kan komme fra kommunerne, når de har taget systemet i brug. Det endelig budget sendes ud inden udgangen af 2022. 
 
 
 
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Footer