Nyhedsbrev 23. september 2022

Partnerskabsaftale fornyet

Den 31. maj 2022 genbekræftede Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse den gode partnerskabsaftale, hvormed det gode samarbejde fortsætter. 

Aftalen har eksisteret siden 2007, hvor Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse blev enige om, at én samlet indgang til rehabiliteringstilbud og kræftrådgivning for københavnere var vejen frem.
 
 

Ny centerchef

Dorte Thoning Hofland er ny centerchef i CKSK fra d. 8. august. Hun kommer fra en stilling som leder af Tranehaven, Gentofte Kommunes Center for Forebyggelse og Rehabilitering, og hun afløser Marlene Øhrberg Kragh.
 
Dorte er uddannet speciallæge i Almen Medicin og har en Master i rehabilitering og offentlig ledelse, og kommer med masser af erfaring og en dyb indsigt i rehabiliterings-området.
 

Vores erfaringer med online tilbud under corona

Da Danmark lukkede ned ifm. coronapandemien måtte Center for Kræft og Sundhed finde alternativer til de fysiske tilbud, som københavnere med kræft kunne gøre brug af. Det resulterede i, at mange af vores tilbud blev bragt helt hjem i stuerne via onlineplatformen Teams.
 
Vi har samlet op på de erfaringer, vi har gjort os med at tilbyde online tilbud. Det kan du læse mere om i denne rapport:

Ny pjece til hospitaler er ude

Vi har opdateret vores centerpjece. Den fungerer som et visitkort, der kan uddeles på hospitalsafdelinger og lægeklinikker.
 
Pjecen giver information om og indtryk af, hvad Center for Kræft og Sundhed tilbyder borgere med kræft og deres pårørende.
 
Pjecen kan bestilles via vores hovedmail: kraeft@kk.dk.
På hjemmesiden kan du downloade en digital version: 
 

Artikel om socialrådgivers rolle i kræftrehabilitering

Med specifik indsigt i og viden om kræftsygdom, behandling og rehabilitering, kan socialrådgivere, der indgår i kræftrehabiliteringsteamet, supplere de sundhedsprofessionelle og styrke den helhedsorienterede tilgang til rehabilitering. 
 
I Center for Kræft og Sundhed hjælper socialrådgiverne borgerne med at få 'ro på' og giver dermed også overskud til, at borgerne profiterer af centrets øvrige rehabiliteringstilbud.
 
Det kan du læse mere om i denne artikel, der blev bragt i tidsskriftet 'Fokus på Kræft'. Her beskriver vi nogle af de særlige områder, socialrådgiver kan hjælpe borgeren med udover det helbredsmæssige, og som i sidste ende har stor indflydelse på den enkeltes tilværelse og bidrager til, at borgeren kan få det bedre. 
 
Footer