Arbejdsmiljø København
 
Arbejdsmiljøbrevet
September 2022

Kære kollega i Københavns Kommune

Efteråret banker på. Og i takt med, at vi lægger en god lang sommer bag os, gør vi os klar til en ny sæson med fokus på arbejdsmiljøet og arbejdsfællesskabet i kommunen. 
 
I dette nummer af Arbejdsmiljøbrevet kan du bl.a. læse om vores seneste projekt 'Stærke kroppe i stærke arbejdsfællesskaber'. Et samarbejde mellem AMK og kommunens dagplejere. Sammen har vi produceret et trykt katalog, som vi håber vil bidrage til inspiration blandt kommunens dagplejere, såvel som alle andre, der arbejder med børn. 
 
Kom også med til fællestræning på Ørestadens Plejecenter – et af de plejehjem i kommunen, der har gjort Træning i Arbejdstiden til en fast rutine i dagligdagen. 
 
Til sidst i nyhedsbrevet kan du læse om efterårets kurser i stresshåndtering. Tre kurser, der er relevant for dig som leder eller som AMR – og selvfølgelig også for hele jeres organisation. 
 
 
Rigtig god læselyst, 
Arbejdsmiljø København
 
 

Stærke kroppe i stærke arbejdsfællesskaber

”Et godt arbejdsfællesskab har stor betydning for trivslen på arbejdspladsen. Det er desuden vigtigt i et hårdt fysisk arbejde at have fokus på kroppen, så den forbliver stærk og bevægelig”. Citat: Ulla Krag, leder af Dagplejen i Københavns Kommune.

Læs om 'SKISA', vores seneste store projekt, som sætter spot på arbejdsmiljøet blandt kommunens dagplejere.
 
 
 
Arbejdspladsen post corona

Øget fokus på arbejdsulykker

I 2018 lancerede kommunen en flerårig indsats for at reducere antallet af arbejdsulykker. Trods mange initiativer er ulykkestallet i dag på niveau med – eller højere – end i 2018. Særligt de unge og nyansatte er udsat.
 
 
 

Træning i arbejdstiden: ”Min krop skal holde til resten af mit arbejdsliv”

 
Træning i arbejdstiden er et fast holdepunkt for medarbejderne på Ørestadens plejecenter. 
"Træningen giver god energi og bringer os tættere sammen", fortæller plejehjemsforstander Mie Nicolaisen, der var dagens instruktør, da vi kiggede forbi til fredagstræning i Ørestaden.
 
 

Københavnske lærere på skolebænken

Efterårets kurser
For fire uger siden var det første skoledag for kommunens mange skolebørn. Men inden da var lærer- og pædagoggruppen fra Kalvebod Fælled Skole selv på skolebænken. 
 
Læs om vores konsulenters workshop med de københavnske lærere. En første skoledag, der bød på workshop i styrket forældrekontakt.
 
 
Efterårets kurser
Stress i organisationen skal forebygges og håndteres, når det brænder på. Men hvordan? Og hvad er din rolle som leder? Tilmeld dig et af efterårets kurser, hvor du vil blive klogere på forebyggelse og håndtering af stress - også den stress, du selv kan rende ind i.
 

Følger du os på LinkedIn?

Fra vores LinkedIn-profil deler vi historier fra vores hverdag og fra kommunens mange arbejdspladser. Du får sat ansigt på Arbejdsmiljø København, og finder aktuelle jobopslag. Det er også her vi anbefaler podcasts eller deler spændende artikler om det gode arbejdsliv. 
Følg AMK på LinkedIn
 
 
Vi ønsker jer alle et skønt efterår med godt arbejdsmiljø!
 
Mange hilsner,  
Arbejdsmiljø København
Footer