Arbejdsmiljø København
 
Arbejdsmiljøbrevet
December 2022

Kære kollega i Københavns Kommune

Så blev det næsten jul. Her hos Arbejdsmiljø København har vi for længst pyntet op med gran og julekugler, vi har spist æbleskiver og klippet julepynt. En god tradition, der bidrager til uformelt samvær i en kold tid. Har I også en hyggelig juletradition på jeres arbejdsplads? 
 
I dette nummer af Arbejdsmiljøbrevet kan du læse om et af vores helt store fokusområder: Forflytning. Vi har talt med to medarbejdere fra SUF, der i efteråret deltog i et lærerigt kursus i Forflytning. Læs om deres erfaringer, og hvad kurset har betydet for dem. 
 
Tag med til fællestræning på plejehjem i Bystævneparken, og mød træningstovholderen, der danser zumba med de ansatte, når de mødes til Træning i Arbejdstiden. 
 
Du kan også læse om kommunens nye alkoholpolitik, og om vores gruppeforløb: Et tilbud til kommunens medarbejdere, der har behov for et forløb hos enten fys'erne eller vores psykologer i Tidlig Indsats. Læs interviewet med en medarbejder fra SOF, som har oplevet forløbet som en stor støtte for hende, da hun gik ned med stress.
 
Og så vil vi til slut fortælle, at vi har fået en spritny hjemmeside. Så når du klikker dig ind på nyhederne, vil det se lidt anderledes ud, end det plejer. Ikke kun på grund af den nye webadresse (www.arbejdsmiljoe.kk.dk) men også fordi den - hvis vi selv skal sige det – er blevet meget flot! 
 
God læselyst!
 
Arbejdsmiljø København
 
 

Live Træning - også efter jul!

Live Træning over Teams

Træner du også med hver dag kl. 11?

Det gør Helle Vallentin Rasmussen fra Koncern IT. For hende er den daglige træning med kollegerne en god mulighed til at få mere bevægelse ind i hverdagen. 

Fysioterapeuterne i Tidlig Indsats er glade for den store interesse for Live Træning, og afslører en tidlig julegave til kommunens ansatte: Vi fortsætter nemlig også efter jul - helt indtil 1. april 2023. 

 
Grundkursus i Forflytning - for medarbejdere i SUF

Kurset var en øjenåbner: ”Hvis du vil være hjemmehjælper, skal du også kunne flytte en borger – det er jo helt elementært”

Da Christa Zacharias skulle flytte en dement beboer i hjemmeplejen i Vanløse, fik hun vredet sin ryg så meget, at hun pådrog sig en rygskade. En skade, hun har døjet med lige siden.
 
Kurset i forflytning var en øjenåbner for hende:
 
"Havde jeg vidst, hvordan jeg bedst flytter og løfter, uden at gøre vold på mig selv, var skaden nok ikke sket."
 
 
Gruppeforløb i TI

Ny alkoholpolitik i kommunen

Er du bekymret for en kollega eller medarbejder? Måske oplever du, at medarbejderen virker påvirket, når han møder ind mandag morgen?
 
Afhængighed af alkohol og rusmidler er en privatsag, tænker mange. Og det kan være svært som leder at vurdere, hvor meget, man skal blande sig. Men du skal blande dig - faktisk er det din pligt som leder.
 
Gruppeforløb i TI

Ramt af stress? Tidlig Indsats tilbyder gruppeforløb

Et gruppeforløb hos psykologerne i Tidlig Indsats kan være en stor hjælp for stressramte medarbejdere. Vi har talt med rusmiddelbehandler Pernille fra SOF om hendes forløb i TI. 
 

Høje knæløft og godt humør i Bystævneparken

 
Himlen var blå og humøret helt i top, da vi var med til udendørs fællestræning i Bystævneparken. "Vi har det rigtig sjovt, når vi træner sammen. Nogle dage danser vi Zumba, andre dage dyrker vi styrketræning", fortæller træningstovholder, Rosa fra Poppelbo plejecenter. 
 
 

Workshop om kemi på arbejdspladsen

På workshoppen ”Få styr på kemien” fik 28 af kommunens ledere mere styr på kemi på arbejdspladsen, takket være oplæg om at undgå arbejdsulykker, kemisk APV m.m. Deltagerne fik både mulighed for faglig sparring OG gode ideer med hjem til kollegerne.
 
Workshop Kemi på arbejdspladsen
 

Velkommen til nye ledere i Arbejdsmiljø København

To nye ledere til Arbejdsmiljø København

Vi er så heldige, at vi pr. 1 december kan byde velkommen til to nye ledere i Arbejdsmiljø København:

Louise Frellsen, tidligere psykolog i Tidlig Indsats, er ny afdelingsleder i Tidlig Indsats.  

Og Pernille Kreiser, afdelingsleder for det organisatoriske rådgivningsteam. Pernille kommer fra en stilling som afdelingsleder i SUF, og glæder sig til at være med til at fastholde og udvikle det høje niveau for arbejdsmiljørådgivning til hele kommunen.

Mød de to nye afdelingsledere lige her

 
 
Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul - og et godt nytår med fokus på det gode arbejdsmiljø.
 
Mange hilsner,  
Arbejdsmiljø København
Footer