Nyhedsbrev
 
Nyt om byggesager
Januar 2023
Godt nytår!
Samtidig med vi alle hoppede ind i det nye år kl. 00.00 den 1. januar 2023, trådte BR18’s nye krav til klimaberegninger i kraft. Dem kan du læse mere om i årets første nyhedsbrev, hvor vi også har godt nyt om sagsbehandlingstider, et hackathon og et indblik i en byggesagsbehandlers arbejde.

Nye klimakrav til nybyggeri

Den 1. januar 2023 blev BR18 endnu engang opdateret. Nu skal alt nybyggeri (der søger om byggetilladelse efter 1.1.2023) kunne dokumentere bygningens klimapåvirkning med en LCA-beregning i forbindelse med færdigmelding af byggeriet. Disse klimaberegninger skal være med til at begrænse CO2-udledningen og gøre byggeriet mere bæredygtigt.
 
Mange i byggebranchen har vidst, de nye krav om klimaberegninger var på vej, men har været usikre på, hvad de præcist indebærer, og hvad det betyder for ansøgningsprocessen. 
 
Hos Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger kan du få svar på mange spørgsmål om de nye bestemmelser, finde undervisningsmateriale og quizze om klimakravene. Og på bygningsreglementet.dk kan du blive vejledt i, hvordan du leverer den rette dokumentation, der opfylder kravene, når du skal færdigmelde byggeriet.
 
I lighed med øvrige tekniske krav i BR18 skal dokumentationen først medsendes, når byggeriet færdigmeldes, men det er en god idé at gå i gang med beregningerne allerede i designfasen, da de så kan bruges mere aktivt, når vigtige beslutninger skal tages. På vores hjemmeside kan du læse mere om de nye krav og finde link til beregningsværktøj.
Læs mere om de nye klimakrav og find værktøj til beregning

Vores sagsbehandlingstider nedjusteres

Mange af de indsatser, vi har iværksat for at optimere sagsbehandlingen, har båret frugt, og vi har nu nedjusteret den gennemsnitlige tid fra ansøgning til afgørelse fra 9 til 7 måneder.  
 
Det skyldes blandt andet, at vi nu har etableret en mere fokuseret og hurtig screening af indkomne ansøgninger, at vi har forkortet fristen for at indsende manglende materiale, så sagerne holdes aktive, at vi har arbejdet mere målrettet med en god kundedialog for at skabe større forståelse og forventningsafstemning fx gennem kundemøder.  
 
Vi modtager også flere fyldestgørende ansøgninger. Det betyder, at vi skal sende færre mangelbreve og derfor kan afgøre sagen hurtigere. Derudover har vi fået nedbragt vores bunke af sager med servicemål med ca. 600 sager i 2022, så vi nu er nede på omkring 1000 igangværende sager. Og vi fortsætter ihærdigt med at nedbringe bunken frem til sommer. 
Se de aktuelle sagsbehandlingstider

Hackathon 2022 - et skridt mod hurtigere byggetilladelser

Det kan være meget svært navigere i den digitale ansøgningsportal Byg og Miljø, når man skal søge om byggetilladelse. Det kan både kommuner og ansøgere landet over skrive under på. Det resulterer i mange fejl og forlænger sagsbehandlingstiden.
 
Derfor inviterede Teknik- og Miljøforvaltningen i november 2022 nogle af de skarpeste hjerner i IT-branchen til et hackathon. Under parolen ”fri leg” skulle de ’hacke’ sig til færre fejl i byggeansøgninger. Formålet var at få alternative bud på løsninger, der kan gøre det lettere for borgere og virksomheder at ansøge om en byggetilladelse i Byg og Miljø.
 
Hackathonet blev afholdt i samarbejde med Kommunernes IT-fællesskab KOMBIT, og det blev to dage med kreative, sjove, skæve, imponerende og ikke mindst lovende idéer.
 
Vi arbejder videre mod en god løsning
Siden november har vi allerede holdt flere opfølgende møder med flere af de deltagende konsulenthuse for at finde ud af, hvordan vi bedst kan få udviklet en konkret løsning, som kan giver færre ansøgninger med fejl.
 
Der er stor vilje og fokus fra alle parter på at komme hurtigt i gang, og vi arbejder på at kunne se resultater allerede i 2023. Det bliver spændende at følge.
Læs mere om Hackathon 2022

Sådan arbejder en byggesagsbehandler

I København har vi et højt tempo inden for byggeri, og variationen i byggesagerne er stor. Så i Teknik- og Miljøforvaltningen har vi brug for både ingeniører, arkitekter og bygningskonstruktører og andre fagligheder, der kan hjælpe med at nedbringe sagsbunken på byggesagsområdet.
 
Men vi vil gerne være flere. Derfor har vi på sociale medier gjort reklame for, hvad jobbet som byggesagsbehandler også kan byde på.
 
Nu er dette nyhedsbrev ikke en rekrutteringsportal, men I skal ikke snydes for dette indblik i byggesagsbehandling set fra vores side. Se videoen, og hør hvordan en arbejdsdag og den faglige opgaveløsning kan se ud for en byggesagsbehandler.
 
 
 
Modtager du endnu ikke vores nyhedsbrev?
Tilmeld dig her
Footer