Arbejdsmiljø København
 
Arbejdsmiljøbrevet
Marts 2023

Kære kollega i Københavns Kommune

 
I denne forårsudgave af nyhedsbrevet fra Arbejdsmiljø København kan I høre om den vigtige helbredsundersøgelse til natarbejdere. Eller om hvordan det kan hjælpe at dele med andre, at man har smerter.
 
I kan også orientere jer i den nye vejledning fra Arbejdstilsynet, der skal understøtte arbejdspladserne i et godt psykisk arbejdsmiljø. Og sidst men ikke mindst er der nye kursusdatoer, I kan booke jer ind på under P.S. - Indsats for Psykisk Sundhed i Københavns Kommune. 
 
Og så er Trivselsundersøgelsen stadig i gang - har I brug for hjælp til opfølgningen, så tilmeld jer webinaret Fra rapport til handling herunder.
 
God læselyst. 
 

Vigtig helbredsundersøgelse ved natarbejde

Det kan være særdeles belastende for kroppen at arbejde om natten. Medarbejdere, der har mere end 300 timers natarbejde årligt, skal ifølge Arbejdstidsloven tilbydes en helbredsundersøgelse.
 
I Københavns Kommune foregår helbredsundersøgelsen i Arbejdsmiljø København og ifølge vores læge Jakob Reith er den vigtig at få foretaget, for "går man rundt med en ubehandlet diabetes eller for højt kolesterol, så er det meget alvorligt."
 
 

”Det hjælper at dele, at man har smerter”

Et gruppeforløb hos fysioterapeuterne i Tidlig Indsats har givet Elisabeth evnen til at slappe bedre af. Dét at kunne se sin egen problematik lidt udefra ved aktivt at deltage sammen med andre, der også har smerter, har givet hende fornyet energi.

Ny AT-vejledning om forebyggelse af stress

Arbejdstilsynet er kommet med en ny vejledning, der skal understøtte arbejdspladserne i et godt psykisk arbejdsmiljø, forebygge stress og andre konsekvenser for helbredet.

Vejledningen indeholder blandt andet 3 vigtige tiltag, som ledelsen kan iværksætte i samarbejde med medarbejderne.

Læs mere

Plakat til den lille træningspause i løbet af arbejdsdagen

I sidste uge ankom en stak plakater til Arbejdsmiljø København. De blev herefter pakket i rør og vil i de kommende uger komme med vores konsulenter ud på 50 arbejdspladser i ældreplejen.
 
 

Trivselsundersøgelsen - hjælp til opfølgningen

 
Der er præcis en uge tilbage af Trivselsundersøgelsen – frist for besvarelse er 21. marts. Har I brug for hjælp til opfølgningen, så tilmeld jer webinaret Fra rapport til handling 3. maj her på siden.
 
På samme side finder I også vores andre webinarer, der knytter sig til opfølgningen på TU23.
 

P.S. - tilmeld jer nye kurser her

 
12. april og 25. maj
10. maj
 
Footer