Nyhedsbrev
 
Nyt om byggesager
Maj 2023
I Københavns Kommune har vi sat mange tiltag i gang, så du kan komme hurtigere i gang med dit byggeprojekt. Vi afvikler gamle byggesager og følger vores plan for at gøre sagsbehandlingstiden kortere. Ligesom vi rydder op i anmeldelser og færdigmeldinger, så sagsbehandlingstiden for disse sager også forkortes.
 
I dette nyhedsbrev kan du læse om nye tiltag på vores hjemmeside, som kan hjælpe dig med dokumentation af brandforhold, retningslinjer for ungdomsboliger, og hvad der er vigtigt, når du skal bygge i kolonihaven.
 
God læselyst!

Nye eksempler på dokumentation af brandforhold

Når du ansøger om en byggetilladelse, skal du kunne dokumentere, hvordan dit byggeri vil påvirke de eksisterende adgangsforhold for et eventuelt redningsberedskab. Og om adgangsforholdene følger bygningsreglementets vejledning om redningsberedskabets indsatsmuligheder.
 
Vi kan dog se i mange af de ansøgninger, vi modtager, at det kan være temmelig vanskeligt at forstå de komplekse problemstillinger, der ofte er forbundet med dokumentation af de såkaldte indsatstaktiske forhold (ITT-forhold).
 
Derfor har vi opdateret vores ITT-vejledning med 5 fiktive eksempler på byggeprojekter og de dokumentationskrav, der knytter sig til hvert af de fem scenarier. Det kan bl.a. handle om en ny altan mod gaden eller nyt boligareal i tagetagen. Find dem på vores hjemmeside om indsatsmuligheder til dit byggeri, og brug dem som inspiration, når du skal dokumentere redningsberedskabets indsatsforhold for dit byggeprojekt.
Se de 5 eksempler i vores ITT-vejledning

Nye retningslinjer for byggeri af ungdomsboliger

København er Danmarks største studieby, og Københavns Kommune har stort fokus på opførelse af flere boliger til studerende.
 
Vi har derfor udarbejdet nogle retningslinjer, som skal give både ansøgere og andre aktører bedre indsigt i, hvilke krav og rammer der gælder for byggeri af nye kollegie, ungdoms- og studieboliger.
 
Retningslinjer for ungdomsboliger gennemgår, hvad der er vigtigt at tage højde for, når du skal etablere ungdomsboliger – med særligt fokus på mindstestørrelse, indretning, friarealer, parkeringsforhold og brandsikring.
 
Derudover kan du se gode eksempler på elementer, som fungerer særligt godt i ungdomsboligbyggeri.
Find retningslinjerne for ungdomsboliger her

Ny hjemmeside for kolonihaver

Foråret står i fuldt flor i haverne, og det er tid til sus og dus i mormors kolonihavehus. Er du blevet inspireret til at lave en tilbygning, opføre et drivhus eller måske bygge et helt nyt hus i kolonihaven, skal du som udgangspunkt søge en byggetilladelse.
 
Du skal dog først have styr på, om haveforeningen ligger i en landzone eller ikke, og om den ligger på en jordforurenet grund. Din haveforening kan også være omfattet af en række undtagelser, som gør, du IKKE behøver søge byggetilladelse.
 
Der kan være mange tvivlsspørgsmål, når det handler om kolonihaver. På kk.dk har vi derfor opdateret vores side om byggeri i kolonihaver, så du nemmere kan finde ud af, om din haveforening er undtaget reglerne om byggetilladelse, og finde vejledninger til ny bebyggelse i kolonihaver MED og UDEN jordforurening.
Læs mere om byggeri i kolonihaver

Vidste du...?

 
  • at vi de seneste år har skannet vand- og spildevandssager, så du fra juni 2023 vil kunne finde ALLE vand- og spildevandssager digitalt i FilArkiv?      
  • at vi i 2022 har afholdt 38 kundemøder med ansøgere og rådgivere? Det har medført større forståelse, bedre ansøgninger og hurtigere sagsbehandling. Du kan også komme til kundemøde og blive klogere på byggesagsbehandling i din sagstype. Læs mere på www.kk.dk/kundemoeder-byggeri 
 
 
 
Modtager du endnu ikke vores nyhedsbrev?
Tilmeld dig her
Footer