Nyhedsbrev
 
Nyhedsbrev Kommunal PRO #7
Maj 2023

Vi er nu godt i gang med at implementere Kommunal PRO over hele landet. Implementeringsbølge 2 er veloverstået, og bølge 3 er i gang. Det kan du læse mere om i dette nyhedsbrev, hvor du også kan møde en borger, der har gode erfaringer med at bruge Kommunal PRO.
 
Derudover er der nyt om budget, de afholdte netværksmøder og lidt om Social- og Sundhedspolitisk Forum, hvor Kommunal PRO også fik en plads.  
 
God læselyst.  
 
Venlig hilsen
Styregruppen for Kommunal PRO
 
 
 
 
 

Frederikshavn Kommune satser stort med PRO

Stine Bæk Sørensen, Frederikshavn Kommune, er med til at implementere PRO på kronikerområdet i frederikshavn
De 13 kommuner i implementeringsbølge 2 er nu steget ombord på Kommunal PRO, og i alt 19 kommuner har dermed adgang til at benytte systemet. En af dem er Frederikshavn Kommune, der har lagt hårdt fra land og inviteret alle kronikerområder med ombord.

Læs mere
 
 
 

Kommunal PRO var en øjenåbner for Lisbeth

 
Lisbeth Christina Olsen er kronisk syg. Type 2-diabetes er én blandt flere diagnoser. I forbindelse med et forløb på Center for Diabetes og Hjertesygdomme i København, skulle hun udfylde et PRO-spørgeskema til start og slut. Det blev på flere måder en øjenåbner for hende. 
Læs mere
 
 
 

Bølge 3 kommunerne er klar til PRO i august

Onsdag d. 18. april 2023 blev der holdt kickoff-møde på Teams for kommunerne i bølge 3. Ligesådan er undervisning i Klinisk Administrativt Modul (KAM) samt de tekniske møder for bølge 3 gennemført.
De næste 33 kommuner er dermed klædt på til at tage Kommunal PRO i brug fra den 28. august.
 
Som på de øvrige kickoff-møder blev der givet en indflyvning til baggrunden for og formålet med Kommunal PRO.
På Kickoff-mødet d. 18. april deltog også Københavns og Brønderslev Kommuner for at dele deres erfaringer med at bruge PRO. Begge kommuner opfordrede bl.a. til, at man, hvis man gerne vil have mange borgere til at bruge PRO-skemaet, gør det let for borgeren at udfylde det.  
 
I Københavns Kommune kan borgeren fx udfylde skemaet i receptionen, når de møder op, hvis ikke de har fået det gjort hjemmefra, mens man i Brønderslev Kommune gør brug af et refleksions- og dialogark, som kan guide borgeren. Medarbejderen tager arket med til mødet, hvis borgeren ikke har udfyldt PRO-skemaet.
 
Der bliver holdt kickoff-møde for kommunerne i bølge 4 d. 17. august. Herefter går de øvrige opstartsaktiviteter for bølge 4-kommunerne i gang. 
 
 
 

Driftsbudget 2023

Det samlede driftsbudget for 2023 lyder på 7 mio. kr. Driftsomkostningerne opkræves i to rater via den kommunale fordelingsnøgle.
 
Rate 1: juni 2023
Rate 2: november 2023.
 
 
 

Alle landsdele har nu afholdt netværksmøder

 
Samtlige landsdele har nu afholdt netværksmøder. På tværs af landsdelene har der været stort fremmøde, stor interesse og ikke mindst et stort engagement blandt de fremmødte.
Deltagerne har fået en demonstration af Kommunal PRO, og reaktionerne har været positive.
 
”Deltagerne har været glade for at få en større forståelse af, hvad Kommunal PRO er i praksis. Mange giver udtryk for, at de synes, løsningen virker intuitiv”, fortæller projektleder Kamilla Sjøgren, Aarhus Kommune.
 
Hun har sammen med programleder Charlotte Rothenborg deltaget på samtlige netværksmøder i landet for at gøre deltagerne klogere på, hvad Kommunal PRO er for en størrelse. Netværksmøderne har givet kommunerne mulighed for at netværke lokalt og på tværs af implementeringsbølger.
Der er i høj grad blevet diskuteret organisatorisk implementering, og interessen for at bruge Kommunal PRO i kvalitetsarbejdet har været stor.  
 
”Det bliver muligt at bruge Kommunal PRO i kvalitetsarbejdet, når vi kan trække uddata fra systemet og dele data på tværs af sektorer via KIH. Det kan vi, når integrationen mellem KIH-databasen og FUT-infrastrukturen er på plads, forhåbentlig i slutningen af 2023”, forklarer programleder for Kommunal PRO Charlotte Rothenborg.
 
 
 

K-PRO på Social- og Sundhedspolitisk Forum

Den 11.- 12. maj blev der holdt Social- og Sundhedspolisk Forum i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Kommunal PRO var repræsenteret med en stand.
 
Deltagerne var politikere og topledere fra kommuner, regioner, organisationer og foreninger samt ministre og embedsmænd fra ministerier, kommuner og styrelser, som beskæftiger sig med sundheds-, ældre- og socialområdet.
 
Kommunal PRO-standen var velbesøgt af kendere af Kommunal PRO såvel som deltagere, der aldrig havde hørt om PRO eller kendte til formålet med løsningen.
 
Både politikere og embedsmænd stak hovedet forbi standen og viste stor interesse. Alt i alt blev det til to dage med mange gode snakke om Kommunal PRO og med plads til en demonstration af løsningen for dem, der ikke kendte til den.
 
 
 

Har du en god historie?

Har I en god historie om Kommunal PRO, hører vi meget gerne fra jer. Det kan være succeshistorier fra implementeringen. Erfaringer og gode ideer, I har lyst til at dele, eller andet, der kan være interessant for de øvrige PRO-kommuner. 
 
Send historien til KommunalPRO@kk.dk
 
 
 
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Footer