Nyhedsbrev maj 2023
 
Kære læser
I dette nyhedsbrev vil vi fortælle om ny kunst i bydelen, møde om Amager Strand, arrangementet Havnens Dag og nyt fra Miljøpunkt Amager.

Kunst på Nordøstamager Skole

Værket
Mandag d. 22. marts holdt vi fernisering og hyldede den nye kunst på Nordøstamager Skole. Kunstneren, Leif Sylvester, der er født og opvokset på Amager, har udtænkt og udsmykket skolen med tre unikke værker: To venner, Begynder-englen og Friheden Flyver. Sidstnævnte er placeret udenfor og kan ses fra Prags Boulevard.
 
Nordøstamager Skole indvies officielt efter sommerferien.
Læs mere om ferniseringen her
 
 

Er der behov for nye foreningsfaciliteter i Amager Strandpark?

Tirsdag d. 6. juni kl. 17:00-19:00, afholder Kultur- og Fritdsforvaltningen et brugermøde om det rekreative liv på Amager Strand i Naturcenter Amager Strand, Øresundsstien 7. 
 
Brugermødet afholdes i forlængelse af København Kommunes beslutning om at udbygge og videreudvikle det rekreative aktivitetsliv ved Amager Strand og er åbent for alle foreninger og selvorganiserende aktører, der har aktiviteter i strandparken. I den forbindelse skal der udarbejdes en kortlægning af behovet for nyt foreningsliv.
 
Der er plads til at hver forening kan stille med to repræsentanter og man kan tilmelde sig på YQ8D@KK.DK, hvis man ønsker at deltage.
 
 

Det nye Ama'Røsten er på gaden

Ama'Røsten 118
Lokaludvalgets avis, Ama'Røsten, er på gaden igen. Tilmeld dig her, hvis du vil have avisen sendt digital
Læs Ama'Røsten 118
 
 

Kom med på sejltur d. 10 juni

Fotograf: Karl Vogt-Nielsen
Lørdag d. 10. juni kan du få en gratis tur ud på Øresund med Flyvefisken. Det kræver ikke andre forudsætninger at deltage på turene end godt humør og tøj efter vejret.
 
Sejlturen er et led i Havnens Dag i Sundby Sejlforening og arrangeres af forening Fugl og Fisk. Der er begrænsede antal pladser og kræver derfor tilmelding på mail ah@vibehus.dk. Oplys i mailen navn, alder og et telefonnummer og gerne ønsket sejltidspunkt. Første afgang er kl. 11 og sidste tur er kl. 16.
 
 

Nyt fra Miljøpunkt Amager

Cykelpitstop
Vi takker dig som tager cyklen med en gratis omgang morgenkaffe og cykeltjek til cykelpitstop fredag den 2. juni fra kl. 7.30 - 9.30 ved Markmandsgade 1. Læs mere her.
 
Få grøn inspiration til Sol over Sundby
Kom forbi og hils på os til Områdefornyelsens afslutningsfest lørdag den 3. juni fra kl. 12.00 - 14.30. Bliv klogere på grønne tage og facader, og giv dit input til miljøpunktets handleplan for 2024-2028. Læs mere her.
 
FerieCamp i Filipsparken
Vi inviterer til sjove sommerferieaktiviteter på Elba Legeplads fra mandag den 26. juni til fredag den 30. juni fra kl. 10.00 - 15.00. Find det fulde program her.
 
Møbelbyg-workshop på Prags Boulevard
Kom og vær med søndag den 18. juni fra kl. 10.00 - 12.00, når vi sammen med TagTomat bygger møbler til området ved Prags Boulevard 61-63. Læs mere her.

Miljøpunkt Amager varetager den lokale miljøopgave for lokaludvalgene i Amager Øst og Amager Vest.

Gå til Miljøpunkt Amagers hjemmeside
 
 

Kalender

11. juni: Københavnerpicnic

22. juni: Lokaludvalgsmøde

24. juli: Ansøgningsfrist for puljemidler

24. august: Lokaludvalgsmøde

2. September: Sundhedsmarkedsdag

Footer