Læs også om den pressede økonomi på handicapområdet og kom til worskhops og arrangementer efter sommerferien.  
 
Juli 2023

Borgernes tryghed er i fokus trods økonomisk pres

Socialområdet er under økonomisk pres, og Socialforvaltningen arbejder hårdt på at overholde budgettet for i år. Borgercenter Handicap har fokus på borgernes tryghed og sikkerhed. Læs mere 
 

Sagsbehandlerne får mere faglig frihed

Sagsbehandlerne på handicapområdet i Socialforvaltningen får fremover mulighed for selv at træffe flere beslutninger uden at et visitationsudvalg skal vurdere sagen. Efter en vellykket forsøgsordningen bliver det nu permanent.
Læs mere om forsøgsordningen
 
 
 
Nu går jeg på skyer

Qassem Jalal har vidst, at han har autisme, siden han var 12 år. Men der var ikke støtte hos familie, venner eller skoler. Han følte sig forkert og doven. Efter et onlineforløb ved han, hvordan han kan være i livet uden at føle sig forkert.
Læs om Qassems udvikling

Sæt kryds i kalenderen

 
Borgercenter Handicap udbyder efter sommerferien flere arrangementer og oplæg. Her er et udvalg.
 
  • Søskendekonflikter. Forældre og pårørende til børn og unge med handicap inviteres til et gratis oplæg, hvor du kan få konkrete redskaber til at forebygge og håndtere konflikter mellem søskende.
    Dato: 9. september 2023. Læs mere

  • Åben pårørendevejledning. Er du pårørende til et barn, en ung eller en voksen med handicap, som er tilknyttet et af kommunens bo- eller aflastningstilbud, kan du få råd og vejledning fra Borgercenter Handicaps pårørendevejleder.
    Dato: første torsdag i måneden. Læs mere

  • Webinar om sendiagnosticeret autisme. Når man får konstateret autisme i voksenalderen, er det typisk en lettelse at få en forklaring på de udfordringer, man har mødt gennem livet. Samtidigt opstår der ofte et behov for at få nye strategier og måder at gribe hverdagen an på.
    Dato: 13. september 2023. Læs mere

  • Når jeg ikke er her længere: Temaaften for forældre og pårørende. Temaaften med oplæg om at forberede sig på at skulle overdrage ansvaret for ens kære til professionelle, og hvor dialog om både positive og svære emner er nødvendige drøftelser.
    Dato: 21. september 2023. Læs mere
Se alle kommende arrangementer i kalenderen
 
 
Mad og måltider er en del af hverdagen på IBOS
Siden 2018 har Per Klarskov Gylstorff arbejdet med Københavns Mad- og Måltidsstrategi på IBOS i Hellerup. Køkkenet blev før 2018 kun brugt som anretterkøkken, men nu breder duften fra (kød)gryderne sig igen langs gangene.
Kom med i køkkenet på IBOS

Hverdagsaktivisterne rocker COPENHELL
Copenhell, Nordens største metalfestival, er ikke kun kendt for sin imponerende musik og højspændte atmosfære, men også for sin åbenhed og inklusion. Blandt de mange frivillige, der gør denne begivenhed mulig, skiller en gruppe særlige frivillige sig ud.
Læs reportage fra COPENHELL
Footer