Arbejdsmiljø København
 
Arbejdsmiljøbrevet
September 2023

Kære kolleger i Københavns Kommune

I efterårsudgaven af Arbejdsmiljøbrevet kan I læse om en ny kampagne, der skal skabe bevidsthed om Enhed for anonym håndtering af seksuel chikane og sexisme. Og så kan I finde hjælp til opfølgningen på undersøgelse om sexistisk kultur og adfærd.
 
I kan også læse om den store indsats med fokus på ergonomi, bevægelse, smerter, børns selvhjulpenhed og motoriske udvikling i de københavnske daginstitutioner. Og tilmelde medarbejdere med hjernerystelse et forløb hos fysioterapeuterne i Tidlig Indsats. 
 
Endelig kan I finde kurser og workshops under arbejdsulykkeindsatsen og P.S. - Indsats for Pyskisk Sundhed i Københavns Kommune - og læse om Arbejdsmiljø Københavns aktiviteter for plejeenhederne i kommunen under Motionsugen i uge 41.
 
God læselyst. 
 

”Det var bare en joke!” … Er det mig, der er sart?

Sådan lyder overskriften på et af de postkort, Arbejdsmiljø København snart sender ud til arbejdspladserne i Københavns Kommune. Formål: at udbrede kendskabet til Enhed for anonym håndtering af seksuel chikane og sexisme. 
 

Ny undersøgelse af sexistisk kultur og adfærd er i gang - få hjælp til opfølgningen

Seksuel chikane, uønsket seksuel opmærksomhed eller sexisme hører ikke hjemme på en arbejdsplads. Derfor gentager Københavns Kommune nu den store undersøgelse, der skal afdække sexistisk kultur og adfærd på kommunens arbejdspladser. 
 

Hjernerystelse på arbejdspladsen? Tilmeld medarbejdere et forløb hos Tidlig Indsats

Tidlig Indsats tilbyder medarbejderforløb hos en fysioterapeut, hvis ansatte - som ved længerevarende hjernerystelse - har fravær på grund af fysiske symptomer.  
 
Fotograf: Frederik Tarp Østensgaard

Kroppen i kerneopgaven 2.0 på de københavnske daginstitutioner  

Medarbejdere i Københavns Kommunes vuggestuer og børnehaver kan opleve, at deres arbejde er fysisk anstrengende, og at de ofte har ondt i kroppen. Det skal en ny indsats være med til at forebygge.
 
 

Motionsuge med Arbejdsmiljø København

I løbet af Danmarks Motionsuge står Arbejdsmiljø København endnu en gang bag en række forskellige fysiske aktiviteter for plejeenhederne i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
 

Kurser i efterår og vinter 2023

Arbejdsmiljø København udbyder kurser og workshops i blandt andet stressforebyggelse, nænsom nødværge og kemi.
 

Arbejdsmiljø København til DHL stafetten

Igen i år var Arbejdsmiljø København trukket i løbeskoene til DHL stafetten i Fælledparken. Her stod vores konsulenter bag Træning i arbejdstiden klar med både plakater og budskabet om at holde sig fysisk aktiv på arbejdspladsen.
 
Fotograf: Lisa Römer
Footer