Nyhedsbrev
 
Nyt om byggesager
November 2023
At det er komplekst at søge en byggetilladelse efter BR18, er ingen hemmelighed. I Københavns Kommune arbejder vi løbende på at gøre den proces nemmere for dig som ansøger.
 
Det gør vi blandt andet med bedre dialog – både om det enkelte byggeprojekt og i det generelle samarbejde med Københavns Kommune. Bedre dialog udadtil og i egne rækker.
 
Dialog er nøgleordet for dette nummer af Nyt om byggesager.

God dialog er guld værd. Kom til dialogmøde 29. november

I Københavns Kommune har vi en ambition om, det skal være nemmere at drive byggevirksomhed i København. Vi arbejder selv med forskellige forbedringstiltag, men vi har brug for jeres input for bedre at forstå, hvad der virker og ikke virker for jer i byggebranchen. Med godt samarbejde og god dialog kommer vi længst.
 
Derfor inviterer vi nu indenfor til dialogmøder to gange om året for at blive klogere på, hvordan vi kan gøre tingene på en smartere måde.
 
Kom til det første dialogmøde onsdag den 29. november kl. 15-17
 
Her kan du blandt andet høre mere om vigtigheden af den gode forhåndsdialog og komme til ’snigpremiere’ på en ny digital løsning, der skal give ansøgere og rådgivere bedre mulighed for at følge deres byggesag gennem sagsprocessen.
 
Mødet afholdes hos Teknik- og Miljøforvaltningen, Njalsgade 13, 2300 København S 
Tilmeld dig her senest den 22. november

Nu er det nemmere at få en forhåndsdialog om din byggesag

Et godt greb til en nemmere ansøgningsproces er forhåndsdialog, der hjælper med at afklare rammerne, komme godt fra start og hurtigere i mål med din ansøgning. Vi arbejder derfor løbende på at udvide konceptet og tilbyde forhåndsdialog i flere og flere typer byggesager end tidligere.
 
Bredt samarbejde om ny guide til forhåndsdialog
En god forhåndsdialog er win-win for alle parter i en byggesag. Derfor lancerede vi i slutningen af august 2023 ”En guide til den gode forhåndsdialog” i tæt samarbejde med en række parter på tværs af byggebranchen.
 
Guiden giver godt overblik og hjælper dig som ansøger med at forberede forhåndsdialogen. Den sikrer også, at alle vigtige spørgsmål bliver afklaret tidligt i processen.
 
Guiden er blevet godt modtaget i København og er allerede i fuld gang med at blive udbredt i landets øvrige kommuner. Det har ikke været målet at standardisere forhåndsdialoger på tværs af kommuner, men vi håber, at guiden kan hjælpe med at skabe mere genkendelige og effektive processer over hele landet.
 
Book tid til forhåndsdialog direkte i vores kalender
Derudover har vi lanceret et nyt bookingsystem, så du nu kan booke en tid til en forhåndsdialog direkte i vores kalender. Det er muligt både at booke fysisk møde og møde over Teams.
 
Husk at vedhæfte relevant materiale. Jo bedre materiale, du vedhæfter bookingen, jo mere præcis og effektiv kan forhåndsdialogen blive.
 
Vi screener alle bookinger og kontakter dig, hvis vi vurderer, der er behov for mere tid end det, du har booket.
Læs mere om forhåndsdialog og book en tid

Mere effektiv afslutning af byggesager

Når dit byggeri står færdigt, skal byggesagen gerne afsluttes så hurtigt som muligt, så du kan tage byggeriet i brug.
 
For at gøre den proces mere effektiv og stabil, har vi været i gang med en større omorganisering i Område for Bygninger.
 
Tidligere har hver sagsbehandler, der arbejder med afslutning af byggesager, siddet med ansvar for hver deres geografiske område i byen. Det kunne betyde en meget ulige fordeling af sager, og dermed forskel i sagsbehandlingstiden, alt efter hvor i København du skulle bygge.
 
Ny organisering er en fordel for dig
Nu fordeler vi i stedet byggesagerne på forskellige teams, som dækker hver deres område af København. På den måde får du som ansøger en mere ensartet og grundig sagsbehandling, uanset hvor i byen dit byggeri er:
  • Du får en mere effektiv og hurtigere sagsbehandling, fordi flere medarbejdere kan arbejde på din byggesag samtidig.
  • Du får en grundigere sagsbehandling, fordi medarbejderne får større mulighed for at sparre i teamet om konkrete problemstillinger i sagerne.
  • Du får en mere ensartet og stabil sagsbehandling, fordi sparring på tværs af fagligheder i teamet højner kompetencerne hos alle.

Vidste du...?

 
  • at en byggetilladelse kun gælder ét år, og at den ikke kan forlænges? Det er derfor vigtigt, du går i gang med dit byggeri og melder det påbegyndt til os, inden din tilladelse udløber. Ellers vil byggetilladelsen være ugyldig, og du skal starte forfra med en ny ansøgning.
  • at du i vores Kundecenter kan få teknisk hjælp til din byggesag alle hverdage. Du behøver ikke bestille tid, du kan bare møde op. Se åbningstider og læs mere på kk.dk/kundecenter-byggeri
 
 
 
Modtager du endnu ikke vores nyhedsbrev?
Tilmeld dig her
Footer