Café Solsikken i CAS er husets sociale knudepunkt med frisk kaffe og frivillige indsatser. Du kan også få forårets arrangementer og oplæg i kalenderen allerede nu.    
 
December 2023

Seksualitet er en rettighed

Marlene Kudsk Linnebjerg, der sidste år vandt Handicapprisen for sit fokus på børn med handicaps ret til en tryg seksualitet og kendskab til grænser, står i spidsen for et tværgående seksualnetværk, der arbejder med voksne borgere med handicap.
 
”Der er virkelig stor efterspørgsel efter os, især når det handler om brandslukning og konkrete hændelser. Men vi vil rigtig gerne udbrede kendskabet til betydningen af seksualitet for vores borgere, så vi kan arbejde mere forebyggende og styrke borgernes trivsel og sunde seksualitet”, siger Marlene Kudsk Linnebjerg.
 
 
 

Gladfonden vinder årets Handicappris

Sneen dalene over et frostkoldt Nordvest, men alle Gladfonden kunne lune sig ved at modtage årets Handicappris. Gladfonden er en socialøkonomisk medievirksomhed, der giver en stemme til mennesker, der ofte ikke er repræsenteret i den offentlige debat.
Læs mere om vinderne af årets Handicappris
 

40 more years!

Det er ikke hver dag, at Majestæten fejrer en ansat i Socialforvaltningen. Men det er heller ikke alle ansatte, der bidrager i 40 år.

Men det har Anette, der er en skattet, stabil og dygtig medarbejder i Pakkeriet. Og derfor har værkstedsassistent Dorthe søgt om Dronningens fortjenstmedalje og fået den tildelt og indgraveret til overrækkelsen.
 
 

Find Finn i caféen

Finn på 82 år kommer selv ned fra sin lejlighed og styrer, ved hjælp af sin rollator, direkte mod kaffemaskinen i Café Solsikken. Finn har boet på botilbuddet CAS 1 i 12 år og har tidligere været meget isoleret i sin lejlighed.

Men efter caféen er åbnet, har han i samarbejde med pædagogisk personale fra sin afdeling, lært at tage elevatoren ned, brygge en kop kaffe og tage plads ved det store langbord, der er hjertet i caféen og som danner rammen om en række aktiviteter med frivillige. 

Finn smiler, da han fortæller, at han har lavet en kaffe ”Kakkelakke” til sig selv og afdelingsleder Simon Normand Winkler. Det er i daglig tale en café latte.
Læs mere om civilsamfundinddragelse på Café Solsikken
 
Kan vi tale om handicap på nye måder?  
 
”Elefanten i rummet er, at vi ikke har en måde at tale om handicap på. Vi skal snakke om, at det specialiserede område bliver underprioriteret på en måde, så folk bliver alvorligt vrede og der kommer mere handling. Der skal gerne være en kollektiv vrede, også hos mennesker uden handicap", lød det fra digter og debatør Casper Eric. 
 
 

Sæt kryds i kalenderen

 
Borgercenter Handicap udbyder i starten af 2024 flere arrangementer og oplæg. Her er et udvalg
 
 
Webinar om autisme og dyr
Dyr kan have en beroligende effekt på menneskets nervesystem og sanseapparat. Webinaret handler om, hvordan man kan have kontakt med dyr på forskellige måder.
Dato: 24. januar 2024 Læs mere
 
Webinar om selvværd og autisme
Mange med senkonstateret autisme bærer på en forkerthedsfølelse efter i mange år at have følt sig anderledes uden at kende forklaringen. På webinaret er der viden og tips til, hvordan man kan øge sit selvværd og styrke egenomsorgen.
Dato: 21 februar 2024 Læs mere
 
Bedsteforældre til et barn med autisme
Bedsteforældre til børn og unge med autisme kan på det gratis oplæg få viden om, hvilke udfordringer autisme kan give, og hvordan du som bedsteforælder kan støtte og hjælpe dine børn og børnebørn bedst muligt.
Dato: 29. februar 2024 Læs mere

Hjælp dit barn med autisme og angst
Forældre og voksne pårørende til børn og unge kan få mere viden om, hvordan autisme kan påvirke måden af opleve verden på og hvad du konkret kan gøre i hverdagen for at hjælpe dit barn.
Dato: 14. marts 2024 Læs mere
 
Forældre i balance
Forældre til børn og unge med autisme kan her få viden om, hvordan du kan arbejde med dit eget nervesystem for bedre at kunne regulere dit barns.
Dato: 18 april 2024. Læs mere
 
Se alle oplæg og arrangementer på hjemmesiden
 
 
 

Drømmen om en cafe, hvor alle kan være

Der var fuldt hus da beboere, pårørende og medarbejdere fra botilbuddet Rentemestervej var inviteret til fremtidsværkssted.
 
Sammen skulle de drøfte drømme og håb for deres fælles café, der i al for lang tid har været lukket, men nu endelig skal åbne igen.
 
 

Med boldspil og balloner leger Amalie sig ind i fællesrummet

Godt gået, Amalie!”, råber Pia Friis O`Donnell begejstret.

Hun er neuropædagogisk supervisor og har netop med en grøn fluesmækker sendt en pink ballon over til beboeren Amalie Wellemberg Selch, der med hurtige reflekser sender ballonen videre. 
 
Rummet er fyldt med latter på botilbuddet Mozarts Plads, hvor Amalie Wellemberg Selch leger sammen med personalet og lærer sociale kompetencer. Metoden hedder Theraplay og ledes an af Borgercenter Handicaps neuropædagogiske supervisor.
 
Læs mere om Theraplay i Borgercenter Handicap
Footer