Nyhedsbrev
 
Nyhedsbrev Kommunal PRO #9
Januar 2024

 
Velkommen til det sidste Kommunal PRO nyhedsbrev fra programmet.
 
Det nye år begyndte med en afslutning. Kommunal PRO-implementeringsprojektet lukkede og slukkede, og Kommunal PRO er nu gået i drift.
Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke jer alle for den kæmpe indsats, I har lagt i at få Kommunal PRO implementeret ude i kommunerne. 
 
I dette sidste nyhedsbrev tager styregruppeformand Niels Rygaard jer med tilbage til rejsens begyndelse. Han fortæller om, hvad der er sket, siden den første idé til Kommunal PRO begyndte at spire, til i dag, hvor løsningen er implementeret i hele landet.
 
Derudover er der en solstrålehistorie fra en 'bølge 4-kommune' - Fredensborg - der med stor begejstring har kastet sig ud i at implementere Kommunal PRO.
 
Og inden vi lukker og slukker helt, er der lidt praktisk information om den nye systemforvaltning, og hvilke ændringer der følger med denne.
 
God læselyst og god vind med Kommunal PRO fremover.
 
 
Venlig hilsen
Styregruppen for Kommunal PRO
 
 
 
 
 
 

Fredensborg er på toppen af bølge 4

Stine Bæk Sørensen, Frederikshavn Kommune, er med til at implementere PRO på kronikerområdet i frederikshavn
I slutningen af august 2023 lagde de første 'bølge 4-kommuner' fra land. En af dem var Fredensborg kommune, der har sat alle sejl ind for at implementere Kommunal PRO.
 
I øjeblikket rider kommunen på en bølge af PRO-begejstring. Bl.a. takket være forløbskoordinator og fysioterapeut Gitte Andersen, der stillede sig ved roret som kaptajn og sørgede for, at PRO-skemaerne blev sat op, så Kommunal PRO kunne manøvreres sikkert ud på sin jomfrurejse i Fredensborg.

Kommunen er allerede kommet i land med de første resultater – mere målrettede samtaler. Men rejsen fortætter, og kursen er sat mod nye PRO-horisonter - bl.a. bedre tilpassede tilbud og bedre udnyttelse af allerede eksisterende tilbud.  
 
Gitte Andersen fortæller om rejsen her.
 
Læs mere
 
 
 

Kommunal PRO – fra idé til fuld implementering

 
”Vi kan noget sammen som kommuner. I fællesskab er vi lykkedes med at implementere Kommunal PRO. Pludselig arbejder vi nationalt i stedet for lokalt”, siger styregruppeformand for Kommunal PRO Niels Rygaard bl.a. i dette interview.

I anledning af, at Kommunal PRO nu er implementeret i samtlige landets 98 kommuner, er han taget en tur ned ad "Memory Lane". Her mindes han rejsen fra den første spæde idé frem til det Kommunal PRO, vi kender i dag. Og det skorter ikke på roser til kommunerne undervejs.
 
Læs mere
 
 
 

Farvel og tak

 
Projektleder Charlotte Rothenborg, Københavns Kommune (tv), og implementeringskonsulent Kamilla Sjøgren, Aarhus Kommune (th), siger farvel og tak.
De to udgør den duo, der har ført kommunerne sikkert gennem implementeringsbølgerne. 
 
Har du været en del af implementeringen, kender du dem sikkert fra skærmen. I forbindelse med hver ny bølge har de sat kommunerne igang med implementeringsaktiviteterne via et online 'kick off-møde'.
 
"Kommunal PRO viser, at vi kan noget sammen som kommuner, og at man godt kan implementere primært via et onlinekoncept. Men det kræver tilstrækkeligt med ressourcer og tilgængelighed", konkluderer projektleder Charlotte Rothenborg efter en nu fuldendt implementering.
 
Ud over implementeringen havde Charlotte Rothenborg og Kamilla Sjøgren også en opgave i at udbrede kendskabet til Kommunal PRO i mere bred forstand - fx på seminarer og konferencer landet over.
 
På billedet ser vi dem på en stand på Social- og Sundhedspolisk Forum i Aalborg Kongres- og Kulturcenter 11.- 12. maj sidste år.
Iført identiske grønne PRO-jakker, som blev deres varemærke, når de optrådte live, brugte de lejligheden til at dele viden om Kommunal PRO og de gevinster, der er ved at anvende løsningen.
 
Nu, hvor alle kommuner har taget Kommunal PRO i brug, er deres opgave fuldført, og tiden er kommet til at fokusere på nye projekter.

Styregruppen for Kommunal PRO takker for indsatsen.
 
 
 
 

Systemforvaltning varetages nu i Region Nord

 
Som følge af en fuld implementering af Kommunal PRO er implementeringsprojektet lukket ned. Systemet er overleveret til drift og varetages nu af systemforvaltningen i Region Nord.
 
Økonomi
Overdragelsen til systemforvaltningen betyder, at driftsomkostningerne fremadrettet bliver faktureret af Region Nord.

Support
Ved spørgsmål, systemudfordringer mv. skal I fremadrettet henvende jer til prosupport@frederikshavn.dk.
 
 
 
 

Tjek ind-møder

 
 
I forbindelse med implementeringen blev der holdt online 'tjek ind-møder', hvor alle kommuner, der benytter Kommunal PRO, blev inviteret til sparring på tværs af kommuner og implementeringsbølger.
 
Møderne har været så stor en succes, at man har besluttet at fortsætte med at afholde dem. Fremadrettet bliver de afholdt i samarbejde mellem systemforvaltningen og KL's PRO-gruppe.
 
Mødeindkaldelser udsendes til mailadresser fra kontaktpersonslisten.

Eventuelle rettelser til kontaktpersonlisten skal sendes til 
Kommunalproforvaltning@rn.dk.
 
 
 
 

Ny hjemmeside

 
I forbindelse med overdragelsen til systemforvaltningen flytter også hjemmesiden til Region Nord.
På den nye hjemmeside kan du bl.a. se driftstaus, finde kontaktoplysninger og indmelde ændringsønsker.
 
Den nye hjemmeside er allerede i drift, og i øjeblikket er Region Nord igang at flytte de sidste vejledninger fra den nuværende hjemmeside over på den nye side.
 
Når den nye hjemmeside er fuldt oppe at køre, overtager siden den eksisterende sides domænenavn kommunalpro.dk, og denne lukker. 

Indtil da kan du finde den nye side på Kommunal PRO (rn.dk)
 
 
Footer