Arbejdsmiljø København
 
Arbejdsmiljøbrevet
Marts 2024

Kære kollega i Københavns Kommune

Foråret har gjort sit indtog og Arbejdsmiljø København er i fuld gang med årets aktiviteter. Dem kan du læse om her!
 
Hilsen Arbejdsmiljø København 
 

Grundfortællingen om Arbejdsmiljø København

I starten af februar måned lancerede Arbejdsmiljø København en grundfortælling. Den beskriver vores mission, vision og værdier. Grundfortællingen skal bl.a. sikre, at medarbejdere og ledere i Københavns Kommune ved, hvad Arbejdsmiljø København kan bidrage med.
 
 

Gruppeforløb – et givende fællesskab omkring stress

Stress kan føles ensomt.
 
Men der findes fællesskaber, hvor det at dele sin oplevelse med andre i samme situation kan få en til at føle sig mindre alene.
 
Gruppeforløb – et givende fællesskab omkring stress

Har I fået et påbud fra AT? Så brug KK’s interne arbejdsmiljørådgiver

I Arbejdsmiljø København er vi autoriserede arbejdsmiljø-rådgivere og har været det i en lang årrække. Autorisationen foretages af Arbejdstilsynet (AT) og er en certificering af, at man har den fag-faglige og arbejdsmiljøfaglige kompetence til at kunne rådgive om arbejdsmiljøproblemer.
 
 

Dialogkort til at tage snakken om krænkende adfærd på arbejdspladsen

Hvad ville du gøre, sige og tænke hvis en leder, kollega eller borger kommer med lumre vittigheder eller kommentarer om sex, når I fx holder møder sammen? Nye kort skal skubbe dialogen i gang om, hvordan krænkende adfærd håndteres på arbejdspladsen .
 
 
Dialogkort til at tage snakken om krænkende adfærd på arbejdspladsen

Ny bekendtgørelse om systematisk arbejdsmiljø

1. februar 2024 trådte en ny bekendtgørelse om systematisk arbejdsmiljø i kraft. Den skal gøre arbejdet med arbejdspladsvurdering (APV) mere aktivt og handlings-orienteret. Og så skal den tydeliggøre, at APV er en proces, der som minimum skal gennemføres, når der sker ændringer. 
 
 
Ny bekendtgørelse om systematisk arbejdsmiljø

Vi glæder os til at sætte spot på ledertrivsel 22. april

Forberedelserne til lederkonferencen er i fuld gang. Vi har 4 workshops, som vi planlægger til mindste detalje – blandt andet har vi undersøgt, hvad det er, der kan spænde ben for lederes trivsel og opgave-løsning. Og hvad der omvendt kan beskytte og hjælpe til at lykkes med ledelsesopgaven og sikre egen trivsel. 
 
 

AT varsler ikke længere tilsynsbesøg - har I tjek på arbejdsmiljøet?

Før 1. juli 2023 havde man som arbejdsplads 12 måneder til at forberede et besøg fra Arbejdstilsynet. Nu bliver de ikke længere varslet, så det er vigtigt, at I har tjek på arbejdsmiljøet og overholder arbejdsmiljølovens krav.   
 
 
 

Kurser

Forebyggelse af stress 
 
  • Er du konsulent eller organisatorisk nøgleaktør, kan du på denne workshop blive introduceret til den grundlæggende tænkning omkring organisatorisk forebyggelse af overbelastning og stress.
    Det foregår 7. maj – tilmeld dig her.

  • Er du leder eller chef og ønsker at skærpe dit organisatoriske blik på forebyggelse af overbelastning og stress? Kom på workshop og bliv introduceret til et nyttigt og konkret redskabskatalog. 
    Det foregår 8. maj – tilmeld dig her.
Lederkursus i professionel forældredialog (BUF)  
  • Er du interesseret i at styrke forældresamarbejdet og mindske de psykiske arbejdsbelastninger ved det, så er lederkurset Professionel forældredialog måske noget for dig?
    Læs mere og tilmeld dig her.
Footer