Pernille kom ud af misbrug og tilbage i livet. Læs om hendes hårde arbejde, der blev fuldt tæt af medarbejdere fra Borgercenter Handicap og Borgercenter Voksne
 
April 2024

Det har altid været min drøm at skulle noget med mit liv

”Jeg følte, jeg havde prøvet alt og der ikke var mere, jeg kunne gøre anderledes. Men det var kommunen heldigvis ikke enige i”.

Sådan fortæller 30-årige Pernille Oline Steendahl Sørensen, der har autismespektrumforstyrrelse og i mange år kæmpet med misbrug.
 
Men takket være et skarpt koordineringsarbejde på tværs af Borgercenter Handicap og Borgercenter Voksne samt masser af ressourcer hos hovedpersonen selv, er hun tilbage i livet.
Læs Pernilles historie
 

Videomøder giver tryghed og fleksibilitet

”Jeg er evig tidsoptimist, men desværre løber tiden altid fra mig. Jeg ved ikke hvorfor, men det er som om, tiden bliver spist og jeg kommer ofte for sent ud ad døren. Men med hjemmevejledning på video undgår jeg transport, og selvom jeg logger på fem minutter for sent, så får jeg alligevel meget ud af vejledningen”. 
 
Sådan siger Helene Mose Roneklint, der de sidste år har haft hjemmevejledning på skærmen. 
 
I Borgercenter Handicap er der nemlig fokus på digitale løsninger, der kan understøtte dialog og skabe tryghed og fleksibilitet. Her er videomøder en af de muligheder, som kan øge kvaliteten af mødet mellem borgere og medarbejdere.
Læs mere om Helenes erfaringer
 

Nye åbningstider i receptionen på Borgercenter Handicap

Der er fra april nye åbningstider i receptionen på Borgercenter Handicap. Åbningstiderne er nu de samme som call centrets, der blev ændret i marts.
 
Åbningstiderern er: 
Mandag - onsdag kl. 9-12
Torsdag kl. 13-16
Fredag kl. 9-12
Læs mere
 

Rehabilitering er fælles faglig tilgang

Borgercenter Handicap har siden 2021 arbejdet med rehabilitering som fælles faglig tilgang for alle områder, afdelinger, centre og tilbud.
 
Her kan du læse en række artikler om, hvordan borgere og medarbejdere arbejder rehabiliterende i Borgercenter Handicap.
 

 

Dungeons and Dragons danner fællesskaber for unge med handicap

Når en gruppe unge i Elmehuset starter et eventyr i Dungeons and Dragons, så er deres opmærksomhed fanget i timevis. Det er usædvanligt for spillerne, der har autisme og ADHD. Men når eventyret er i gang, så er fokus på latter, fantasi og samarbejde.
Læs mere om fællesskabet på Elmehuset
Læs hvordan Engholmen ændrer praksis efter borgernes behov

 

Vi justerer hele tiden vores praksis

De yngre borgere, der flytter ind på botilbuddet Engholmen, er anderledes end de ældre. Der er flere psykiatriske overbygninger og et stærkt bånd til deres familie. Derfor skal Engholmen justere praksis og benytte metoder, der kan rumme alle beboere.

 

Det er vores DNA at inddrage barnet og familien

Myndighedsområdet Børn og Familiehuset skaber trygge rum for børn med handicap med udgangspunkt i den enkelte familie. ”Vi lykkes ikke med vores indsats uden at tage udgangspunkt i barnets og familiens håb og ressourcer" siger områdechef Elly Mørkeberg.
Læs hvordan rehabilitering bruges i sagsbehandlingen og i Familiehuset
Læs mere om dokumentation som rehabilitering

 

Dokumentation er også omsorg

Der er god energi i dokumentation af den sundhedsfaglige og socialpædagogiske indsats på Center for Autisme og Specialpædagogik. Her bevæger man sig fra en mundtlig til en skriftlig kultur, hvor systematisk dokumentation er afgørende for borgernes hverdag.

 

Ny fagkultur tager tid og kræver mod

På Instituttet for Blinde og Svagsynede arbejder medarbejdere og ledere benhårdt for at rehabilitering er et fælles og dynamisk afsæt for den daglige praksis. Det kræver et fælles sprog, fagligt mod og sårbarhed i trygge rammer at sætte gang i en udvikling, der aldrig stopper.
Læs hvordan IBOS har sat skub i den rehabiliterende praksis
Footer