Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Februar 2014     
     Handicapcenter København

Så er vi klar med en ny udgave af HCK Nyt. I dette nummer sætter vi fokus på dag- og botilbudsområdet for borgere over 18 år - samt nye tiltag på børneområdet.
I den første artikel kan du læse om etableringen af nye botilbudspladser  i Københavns Kommune. Og i den næste artikel fortælle de to visitationskonsulenter i i HCK om deres funktion. Du kan også læse om det nye familiehus under HCK og se udkastet til den nye børnehandicapstrategi i Københavns Kommune
God læselyst! 

Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre med interesse for, hvad der sker i og omkring Handicapcenter København. 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Nye botilbud i København

Nyt bosted på Emblasgade
I den kommende tid har Københavns Kommune fornøjelsen af at kunne indvie en række spritnye boliger og botilbud, der kan imødekomme borgere med mange forskellige behov og former for funktionsnedsættelse. Nogle af boligerne har allerede fået beboere. I december 2013 indviede Center for Autisme og Specialpædagogik et nyt bosted i Emblasgade med 27 lejligheder til unge med udviklingshæmning og autismespektrumforstyrrelser. De fleste af husets beboere har stået på venteliste og kommer hjemme fra forældrene. Derfor har de pårørende sammen med husets nyansatte personale deltaget aktivt i indretningen af fællesrum og lejligheder på husets tre etager. Beboernes behov for afskærmning, oaser med fred og ro osv. er derfor tænkt ind i arkitekturen i det runde hus. I januar 2014 åbnede endvidere et tilbud med 11 nye boliger på Rentemestervej for borgere med udviklingshæmning i middelsvær grad. Og i løbet af 2014 åbner:
  • Den 1. maj rykker 15 unge med autismespektrumforstyrrelser ind på Sølund i Ryesgade.
  • Den 1. maj åbner også et bofællesskab til borgere med lettere udviklingshæmning i Valby. Her vil der komme 20 pladser i løbet af de næste to år.
  • Den 1. juni åbnes dørene for et botilbud med 26 pladser på Strandlodsvej fordelt på tre afdelinger. En for ældre udviklingshæmmede, en for borgere med fysiske handicaps og en afdeling for borgere med senhjerneskade.
  • Til oktober 2014 står seks nye boliger klare på Nørrebrovænget til unge med lettere udviklingshæmning samt svære psykiatriske overbygningsdiagnoser.
  • På tegnebrættet til 2015 er også 26 pladser til borgere med multihandicap – og 10 enkeltmandsboliger til borgere der har behov for 1:1 støtte
Se oversigt over bo- og dagtilbud i Københavns Kommune

Visitationskonsulent i HCK

Medarbejderne i Handicapcenter København løser mange forskellige opgaver for at kunne imødekomme byens borgere med nedsat funktionsevne, der har vidt forskellige behov. Derfor er der også forskellige jobfunktioner i centret. Dem sætter vi fokus på i en række artikler i nyhedsbrevet, hvor vi interviewer medarbejdere med forskellige funktioner.

I sidste nummer bragte vi en artikel med familievejleder Lene Christensen, som ofte er den første forældre møder fra Handicapcenter København. I dette nummer har redaktionen talt med Solvejg Rosenberg, der er visitationskonsulent på voksenområdet i centret.
Portræt af Solvejg Rosenberg
Læs om HCKs visitationskonsulent

Fakta om bo- og dagtilbud

Borgere over 18 år:

Grafer og fakta om Handicapcenter København.
efter §108 og §107 i Serviceloven.
Beskyttet beskæftigelse efter §103 og samværs- og aktivitetstilbud efter §104 i Serviceloven.

Børn og unge:

Projekt Familiehus

Barn, der leger på gulvet med en voksen.
Handicapcenter København er i gang med at etablere sit eget familiehus under Børnefamilieenheden. Til en start skal familiehuset rumme de aktiviteter og tilbud, som Børnefamilieenhedens familiekonsulenter, familiebehandlere og kontaktpersoner allerede tilbyder. Fx kurser for forældre. På sigt er det meningen, at familiehuset også skal rumme andre tilbud. Til at kortlægge behovet for disse tilbud, er der nedsat en tværgående projektgruppe i Handicapcenter København. For at få input til aktiviteterne i familiehuset har projektgruppen bl.a. været på en række virksomhedsbesøg. Der er også blevet nedsat en referencegruppe, som projektgruppen spørger til råds. Referencegruppen består af samarbejdspartnere fra Socialforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen, fra handicaporganisationer og fra de to brugerråd i HCK, Centerrådet og Forældrerådet. 

Familiehuset er midlertidigt placeret i lokaler på Lærkevej 3, 2400 København NV indtil det permanent flytter ind i lokaler på Hans Knudsens Plads om ca. 1½ år.

Familiehuset har ikke åbningstider som Handicapcenter København, men vil være åbent i forbindelse med de aktiviteter og arrangementer, som bliver afholdt der. Alle er velkomne til at rette henvendelse til Handicapcenter København; også med spørgsmål vedrørende Familiehuset.

Der vil løbende komme information om Familiehuset via dette nyhedsbrev.

Udkast til ny børnehandicapstrategi i høring

Socialudvalget i Københavns Kommune har netop besluttet at sende et udkast til høring for en ny strategi for arbejdet med børn og unge med handicap. Den nye strategi skal være med til at sætte en overordnet retning for kommunens indsats og skabe sammenhæng mellem det daglige arbejde i forvaltningen og de politiske prioriteringer for området. Der er fem fokusområder i den nye strategi: 
  • Tidlig indsats
  • God overgang til voksenlivet for unge med handicap
  • Udvikling og kvalificering af tilbudsviften til børn og unge med handicap og deres familier
  • Styrkede rammer for dialog mellem Handicapcenter København og Center for Børn med Handicap
  • Bedre myndighedsarbejde
I Handicapcenter København ser vi frem til at implementere den nye børnehandicapstrategi i praksis. Vi indtænker den i vores egen stragi for de næste fire år, som vi er i fuld gang med at udforme. 
(Læs evt. indlæg om centrets srategi i  januarudgaven af HCKnyt her)  

Du kan læse mere om strategien for børn og unge med handicap og deres familier og se indstilling og udkast til strategien på "læs mere knappen" herunder. 

Læs mere...

Præcisering

Ringbind med kæder og hængelås rundt om.
Læs Offentlighedsloven
I sidste nyhedsbrev bragte vi en notits om den nye offentlighedslov, der trådte i kraft ved årsskiftet. En opmærksom læser har efterfølgende gjort redaktionen bekendt med, at en formulering kan give anledning til misforståelser. Vi har skrevet, at borgerne har mulighed for en særskilt adgang til at klage over sagsbehandlingstiden efter offentlighedsloven. Redaktionen skal derfor præcisere, at den nye særskilte adgang til at klage over sagsbehandlingstiden kun gælder for udlevering af aktindsigt. Herudover kan man som tidligere også klage over selve afgørelsen om aktindsigt.
Vi beklager hvis den uklare formulering har givet anledning til misforståelse.

Praktisk info

Du kan læse mere om Handicapcenter København og centrets serviceydelser på Kommunens hjemmesideHar du behov for yderlige råd og vejledning, er du altid velkommen til at henvende dig telefonisk eller personligt i centret: 
Gadeskilt udenfor HCK

Info og åbningstider

HCKs åbningstider:
Mandag-onsdag 9:00-15:00
Torsdag 9:00-17:00
Fredag 9:00-13:00

Telefontider:
Mandag-onsdag 8:15-15:40
Torsdag 8:15-17.15
Fredag 8:15-14:00
Læs mere om HCK
Besøg i Handicapcenter København
Der er gratis parkering i Københavns Nordvestkvarter og mulighed for handicapparkering. Uden for Handicapcenter København, Thoravej 29 er der to afmærkede p-pladser til biler med invalideskilt. På den modsatte siden af vejen er der endvidere tre afmærkede pladser. Disse pladser er reserverede til handicapparkering i tidsrummet 8-16. Vær opmærksom på, at ulovlig parkering på de reserverede handicappladser medfører dobbelt bødetakst.

Tilgængelighed
Der er to indgangsdøre til Handicapcentret, Thoravej 29. Ved indgangen til venstre er der en lift til kørestole. Ved indgangsdøren til højre er der fire trappetrin op.
Reception, venteområde og mødelokaler i Handicapcenter København er i stueplan - og er indrettet uden dørtrin. Der er desuden handicapvenlige toiletter.

Med offentlig transport: 
Busserne 5A, 66 og 350s standser i umiddelbar nærhed af Handicapcenter København - og Nørrebro Station ligger ca. 15 minutters gang fra os.

Tak for din opmærksomhed

Vi hører meget gerne fra vores læsere, så vi kan udgive så relevante nyhedsbreve som muligt. Har du kommentarer eller ønsker, kan du kontakte redaktionen på denne Emailadresse.

Vi takker for din opmærksomhed - og er glade for at dele vores nyhedsbrev med dig. Del det også med andre, du kender. Det kan du gøre via disse links:
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev