Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune September 2014     
     Handicapcenter København
Så er vi klar med en ny udgave af HCK Nyt. I dette nummer får du bl.a. en status på den organisationsanalyse centret gennemfører i øjeblikket i samarbejde med Implement Consulting Group. I vores artikelserie om jobfunktioner i centret, kan du læse om medarbejdere i Familiehuset, og se et indlæg om centrets seneste handicapfaglige arrangementer for medarbejdere. Du får også mulighed for at se en video med formanden for Centerrådet i HCK, der har bidraget til den offentlige debat hen over sommeren - eller deltage i et arrangement på Hovedbiblioteket med titlen "Menneskebiblioteket: Mød din fordom". Sidst men ikke mindst finder du et link til et nyt website til mennesker med cerebral parese. 
God læselyst!

Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre med interesse for, hvad der sker i og omkring Handicapcenter København. 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Status på organisationsanalysen i HCK

Som omtalt i tidligere nyhedsbreve er Handicapcenter København i gang med at gennemføre en organisationsanalyse i samarbejde med Implement Consulting Group. Et helt overordnet fokus i analysen er samarbejdet med brugere og pårørende – og et ønske om at understøtte og styrke sammenhængen og kvaliteten i mødet mellem brugere og centret. Status på analysen er, at vi er nået dertil, hvor vi snart kan præsentere forslag til løsninger. 

Myndighedschef Vibeke Ries fortæller, at august måned har været kendetegnet af en række løsningsworkshops med både borgere, samarbejdspartnere samt medarbejdere og ledere i blandede grupper, som har skabt spændende diskussioner. Fokus har været at drøfte konkrete løsninger ift. de udfordringer, analysen har peget på: 

"Jeg har haft mange refleksioner i forlængelse af workshoppene. En af de ting, der står allertydeligst for mig er, at vi alle ser og oplever mange af de samme udfordringer, uanset hvilken kasket, vi har på. Særligt én udfordring peger alle på: Manglende helhedsfokus i sagsbehandlingen. Nogle borgere oplever sig dårlig hjulpet, særligt hvis de har en sag i flere enheder. Det er  utilfredsstilende for os, der gerne vil gøre en positiv forskel for den enkelte. Helhed i sagsbehandlingen har med andre ord været et af de bærende temaer, som vi har diskuteret løsninger ud fra; både i forhold til kultur, kompetencer, fysiske rammer, ledelse, styring og processer."

Vibeke Ries oplyser, at centret arbejder videre med mulige løsninger den kommende tid, hvor flere ideer kan blive spillet på banen af både medarbejdere, samarbejdspartnere og brugere. Det skal være med til at sikre, at både udfordringer og løsningser er tænkt godt igennem, når centret i slutningen af september afleverer resultaterne af organisationsanalysen til  politikerne i Socialudvalget. "Endnu en gang mange tak til alle jer, der løbende har givet gode bidrag undervejs", slutter myndighedschefen. 

Medarbejdere i Familiehuset

Medarbejderne i Handicapcenter København løser mange forskellige opgaver for at kunne imødekomme byens borgere med nedsat funktionsevne, der har vidt forskellige behov. Derfor er der også forskellige jobfunktioner i centret. Dem sætter vi fokus på i en række artikler i nyhedsbrevet, hvor vi interviewer medarbejdere med forskellige funktioner.

I dette nummer har redaktionen talt med Tea og Heidi fra Familiehuset. Tea er kontaktperson for unge og Heidi er familiekonsulent.
Du kan læse mere om Familiehuset på kommunens hjemmeside
Læs artiklen

Formanden for Centerrådet skaber debat om synet på mennesker med handicap

Foto af Hans Jørgen Mølle (privateje)
Hans Jørgen Møller, der er formand for Centerrådet i HCK, deltager ofte i den offentlige debat om livet med handicap.
Også denne sommer er han stået frem og skabt debat om danskernes syn på mennesker med handicap - og adfærd. Den 2. juli deltog Hans Jørgen Møller i en radioudsendelse på P1 morgen med titlen: " Hans er handicappet: Lad nu bare børnene pege" - og senere samme dag i nyhederne på  tv. Centerrådsformanden har også været hovedperson i flere debatindlæg i Jyllandsposten.

Onsdag den 10. september fra kl. 12 - 18.30 rykker Hans Jørgen Møller ud igen. Denne gang på Københavns Hovedbibliotek, hvor bibliotekets gæster har mulighed for at  "låne" ham i Menneskebiblioteket. Under titlen "Mød din fordom" kan lånerne stille spørgsmål til Hans Jørgen Møller og andre personer, der repræsenter stigmatiserede grupper i samfundet, som er særligt udsatte for fordomme og mytedannelse - og forhåbentlig få udfordret eventuelle fordomme. 
Se video med Hans fra DRnyheder

Faglige arrangementer med handicapfaglig viden

Det er vigtigt for Handicapcenter København at lære af de borgere, som vi betjener - samt andre videnspersoner. Derfor afholder vi løbende arrangementer for medarbejdere, hvor vi inviterer folk udefra til at komme med indspark til vores arbejde. Kort før sommerferien havde vi besøg af Jens Christiansen, som er en del af Scleroseforeningens frivillige informatørkorps. Han fortalte om, hvordan det er at leve med sclerose og om de barrierer, som scleroseramte ofte støder på, når de har kontakt med det offentlige system. Han kom desuden med helt konkrete og brugbare tips til, hvordan kommunikationen og samarbejdet med mennesker med sclerose, kan tackles.
Du kan læse mere om Scleroseforeningen og deres informatørkorps på Scleroseforeningens hjemmeside.

I slutingen af august havde centret endvidere besøg af to konsulenter fra Socialstyrelsen, der fortalte om den nyeste viden på autisme- og ADHD- området. Herunder viden om sociale indsatser og metoder, der virker. De to konsulenter tog udgangspunkt i to nye vidensnotater fra Socialstyrelsen, som vi har omtalt i et tidligere nyhedsbrev. 

Nyt website om cerebral parese

Billede af vejviser med tre retninger
CPguiden.dk er i luften. Det nye website er bygget op omkring Oliver, Lasse, Josephine, Jonas og Thea, som alle er i alderen 11 – 17 år og har cerebral parese, også kaldet spastisk lammelse. På siden fortæller børnenes forældre åbenhjertigt om livet med CP og de udfordringer og vanskeligheder, der følger med børnenes diagnose. I video, tekst og billeder giver hjemmesiden forklaringen på diagnosen og de motoriske vanskeligheder ved CP. Den fortæller envidere om undersøgelser, opfølgningsprogrammet CPOP og mulighederne for behandling, hjælp og støtte. 
Se CPguiden.dk

Tak for din opmærksomhed!

Redaktionen hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev