Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Maj 2015     
     Borgercenter Handicap
Her kommer den seneste udgave af BCH Nyt, nyheder fra Borgercenter Handicap. Denne gang kan du læse om et fællesmøde, hvor socialborgmesteren mødtes med brugerråd og ledere fra borgercentret for at høre om, hvordan de har oplevet den nye organisering, der trådte i kraft den 1. marts. Du kan også orientere dig om en række nye sagsbehandlingsfrister i Socialforvaltningen, du kan læse om vores nye hjemmeside, som samler alle informationer for byens borgere med funktionsnedsættelse og læse om et projekt, hvor vi har involveret bl.a. unge og forældre i at finde løsninger, der skal lette overgangen til voksenlivet. Sidst, men ikke mindst, kan du finde info om handicaptilgængelighed på valgsteder ved det kommende folketingsvalg og se en skøn video om Center Paletten, der er produceret af elever fra Medieskolen Juno.   

God læselyst!

Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre med interesse for, hvad der sker i og omkring Borgercenter Handicap.  
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Fællesmøde: Gode takter i ny organisering

Den 28. april mødtes socialborgmester Jesper Christensen med Borgercenter Handicaps Centerråd og Forældreråd. Socialborgmesteren ville gerne høre om, hvordan det går med den nye organisering af handicapområdet, der trådte i kraft den 1. marts. Både fra borgernes og fra medarbejdernes perspektiv. Du kan læse mere om mødet og den nye organisering på vores hjemmeside. Læs nyhed om fællesmødet. 
Illustration der symboliserer mennesker i dialog

Handicaptilgængelighed ved det kommende folketingsvalg

Plakat med rød pil der viser borgere med handicap hen til valgsted
Der skal som bekendt være valg til Folketinget senest den 14. september 2015. Vælgere, som har svært ved at komme til stemmeboksene pga. handicap eller nedsat førlighed, har i Københavns Kommune en række muligheder:   

• På de valgsteder, hvor der er niveaufri adgang, findes der handicapstemmeboks.

• På valgsteder med trapper vil der være mulighed for at afgive sin stemme i en pavillon, der er opstillet uden for valgstedet.

• Hvis man ikke kan forlade sin bil, vil der også være mulighed for at afgive en såkaldt bilstemme.

• Derudover kan man ansøge om at komme til at brevstemme i sit eget hjem eller ansøge om at ændre afstemningssted, dog kun inden for den afstemningskreds, som man hører til



Socialudvalget ændrer sagsbehandlingsfrister

Foto af person i kørestol og ledsager
Socialudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en række nye sagsbehandlingsfrister i bl.a. Borgercenter Handicap. Det sker efter en høringsrunde ved Handicaprådet i Københavns Kommune, Centerrådet i Borgercenter Handicap, Brugerrådet i Hjemmeplejen, Dialogforum på psykiatriområdet og Ældrerådene. De nye frister træder i kraft 1. juli 2015. 

Ny hjemmeside i luften

Skærmprint af forsiden på den nye hjemmeside
Borgercenter Handicap har fået sin helt egen hjemmeside: www.bch.kk.dkSiden samler alle informationer til borgere i København, som lever med et handicap. Herunder også den hjælp og støtte, man kan få fra andre forvaltninger i kommunen. I processen med at bygge siden op har vi fået hjælp fra borgere med tilknytning til centret, som har givet input til struktur og indhold. Det er blevet til en række principper - blandt andet:

• én fælles digital indgang for byens borgere med funktionsnedsættelse. 
• indgange for forskellige målgrupper i forskellige livssituationer.
• ét sted, hvor borgerne kan holde sig orienteret om vigtigt nyt og kalenderstof på handicapområdet.

Den nye hjemmeside skal ikke kun give overblik over de tilbud, kommunen har til borgerne, men i høj grad også gøre det lettere at søge om hjælp og støtte. De fleste sider er derfor bygget op, så borgerne fx kan se, hvad kriterierne er for at søge og hvordan.   

Læs hele nyheden og besøg den nye hjemmeside

Sammen er vi klogere

Billede af kreativt indslag på workshop
At store udviklingsprojekter ikke kun skal dikteres fra toppen, er projekt "God Overgang til Voksenlivet" et levende bevis på. Her har man haft stor succes med at vende tingene på hovedet og inddrage borgerne i at finde løsningerne.

Projektet i Borgercenter Handicap, har haft fokus på at skabe smidige og koordinerede overgange til voksenlivet for unge med funktionsnedsættelser. Du kan læse nere om det nu afsluttede projekt i artikel på vores hjemmeside. 

Læs artiklen

Centerrådet inviterer til temamøde om ledsagelse

Foto af synshandicappet mand med ledsager
Centerrådet i Borgercenter Handicap inviterer til temamøde om ledsagelse. Det finder sted onsdag den 10. juni kl. 16:30 - 19:00 i Borgercentret. På mødet vil der gennem udveksling af erfaringer og idéer være fokus på, hvordan ledsagelse kan medvirke til, at borgere med nedsat funktionsevne kan leve et så normalt liv som muligt og være en del af samfundet. 

Målgruppen for mødet er borgere i Københavns Kommune, som modtager ledsagelse.
Se program og info om tilmelding

Informationsmøde om overgangen til voksenlivet er aflyst

Foto af glad ung mand i snelandskab
Det annoncerede informationsmøde i Borgercenter Handicap om overgangen til voksenlivet den 21. maj er desværre aflyst. Aflysningen skyldes for få tilmeldinger. 

Om informationmøderne:
Møderne bliver normalt afholdt to gange om året. Målgruppen er forældre til unge med nedsat funktionsevne og handler om mulighederne for hjælp og støtte fra kommunen. Herunder:

• Muligheder for uddannelse
• Muligheder for beskæftigelse
• Bostøtte
• Praktisk hjælp
• Økonomisk støtte
Læs om overgangen til voksenlivet på vores hjemmeside

Video om Center Paletten

Her kan du se en video om Paletten. Paletten er center for de kommunale aktivitets- og samværstilbud samt beskyttet beskæftigelse. Videoen giver en fin præsentation af Palettens brugere og aktiviteter. Medieskolen Juno står bag produktionen. Juno er et undervisningstilbud for borgere med handicap - og en del af Palettens tilbudsvifte. 

Tak for din opmærksomhed!

Redaktionen hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev