Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Juli 2015     
     Borgercenter Handicap
Her kommer en sommerudgave af BCH Nyt, nyheder fra Borgercenter Handicap. I dette nummer bliver du bl.a. præsenteret for Socialudvalgets nye strategi for det sociale arbejde i København. Du får også en række artikler, der giver et særligt indblik i det liv, der udfolder sig på Københavns Kommunes bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelse. Du kan bl.a. læse om kokkeelever og borgere med handicap, som har udviklet livretter sammen. Du kan også læse om en handicapfestival for udviklingshæmmede en skole, hvor eleverne udfolder deres interesse for kunst samt en artikel om udviklingshæmmede ældre, som der bliver stadig flere af. 

God læselyst!

Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre med interesse for, hvad der sker i og omkring Borgercenter Handicap.  
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Fælles retning for det sociale arbejde i København

Socialudvalget har vedtaget en samlet strategi for det sociale arbejde i København. Socialstrategien er blevet til på baggrund af drøftelser mellem politikere, medarbejdere, organisationer og borgere.

Med Socialstrategien vil Socialudvalget sikre, at der skabes et fælles fundament for udviklingen af københavnernes mulighed for livskvalitet og social mobilitet. Målet er, at borgerne kan leve det liv, de gerne vil og være en del af samfundet. Herunder borgere med nedsat funktionsevne. 



Bybillede fra det indre København

Nye sagsbehandlingsfrister i Socialforvaltningen

Foto af kørestolsbruger og hjælper
Den 1. juli trådte en række nye sagsbehandlingsfrister i kraft i Socialforvaltningen. Fristerne er fastsat af Socialudvalget i Københavns Kommune.

Etiske ambassadører på handicapområdet er klar

Foto af de nye etikambassadører
Et nyt etisk dialogforum skal i fremtiden hjælpe medarbejdere i Socialforvaltningen til at håndtere de etiske dilemmaer, der kan opstå i relation til arbejdet.

De 25 nyklækkede ambassadører kommer fra forskellige områder og centre på handicapområdet - og har mange forskellige faglige baggrund. 

Headbanging, dansktop og regndans i højt humør

Festivalsæsonen er over os, og 13. juni løb handicapfestivalen Lavukstock af stablen.
Det er 4. gang Lavuk holder festival. Lavuk består af 4 selvejende aktivitets- og samværstilbud, målrettet fysisk og psykisk udviklingshæmmede borgere.

Stemningsfoto med glade deltagere på Lavucstock

Kokkeelever og brugere med handicap udvikler livretter sammen

Foto af kokkeelev og deltagere fra Lavuk Stjernen
Den nye kogebog "Mennesker før Måltidet" er resultatet af et unikt samskabelsesprojekt mellem kokkeelever, fotoelever og Lavuk Stjernen.

For nogle uger siden inviterede Hotel- og Restaurantskolen brugere, medarbejdere og pårørende til en lancering af den nye kogebog med delikate smagsprøver fra bogens mange opskrifter.

"Jeg har et godt liv endnu"

Silhuet af mand der kigger ud af vinduet på bygning
Der bliver stadigt flere udviklingshæmmede ældre. De har brug for særlige tilbud, personale og boliger til netop deres alderdom. 

Dagbladet Information har været på besøg på botilbuddet Grøndalsvænge i København for at tale med nogle af beboerne. Det har
journalist Line Vaaben skrevet en artikel om, som blev bragt i Information den 16. maj 2015. Artiklen er gengivet på vores hjemmeside med tilladelse fra avisen og journalisten.

En skole for kunst og kammeratskab

Foto af Steffen og Per
På Kunstskolen er de tossede med kunst – og med at være gode kammerater. Kunstskolen for voksne udviklingshæmmede er en del af Center Paletten i Borgercenter Handicap. Skolen tilbyder undervisning til voksne udviklingshæmmede, der ønsker at udvikle deres interesse for billedkunst og for at skabe billeder og skulpturer.

Redaktionen har været på rundvisning på Kunstskolen og talt med nogle af eleverne. Det er der kommet en fin billedreportage ud af.  

Læs artiklen 


God sommer!

Redaktionen ønsker alle læsere en god sommer. Nyhedsbrevet udkommer igen efter sommerferien. Du er meget velkommen til at kontakte os i redaktionen, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev