Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune September 2015     
     Borgercenter Handicap
Her kommer et ny udgave af BCH-Nyt med nyheder i og omkring Borgercenter Handicap. I dette nummer kan du bl.a. læse om to kampagner, du kan deltage i, som på hver sin måde sætter handicappedes vilkår på dagsorden. Du får også en række artikler. Bl.a. en artikel om forældre, der har stiftet en forening, en reportage fra årets Amager Strandparkløb for udviklingshæmmede mv. Sidst men ikke mindst, finder du info om kommende arrangementer i Borgercenter Handicap - samt en biografpremiere i DOXBIO. 

God læselyst!

Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre med interesse for, hvad der sker i og omkring Borgercenter Handicap.  
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Flyt holdninger til handicap!

Billede af blå skilt med ikoner

Det Centrale Handicapråd har skudt en digital høring i gang, hvor danskere er inviteret til at komme med deres bud på, hvordan man kan nedbryde fordomme over for mennesker med handicap.
 
Høringen kører hele september måned. Kommentarer og forslag kommer til at indgå i Det Centrale Handicapråds arbejde med en holdningsstrategi, der skal afleveres til regeringen senere på året. 
 
 
 
 

Giv lyd Københavner!

Banner med teksten
Du har også mulighed for at give dit indspark til handicapområdet på anden vis.Københavns Kommune kører i øjeblikket en kampagne, hvor de inviterer byens borgere til dialog om byens udvikling, så den kan tilpasse sig skiftende ønsker og behov. 

Kampagnen kører til og med uge 38. Du kan derfor nå at sætte dit fingeraftryk på udviklingen af handicapområdet ved at give lyd inden 28. september.
Læs mere og find spørgeskema

Løbere fra byens dagtilbud indtager Amager Strand

Foto af løbere ved Amager Strandparkløb den 1.9.2015
Den 1. september kl. 10.30 lød startskuddet for det tredje Strandparkløb for voksne udviklingshæmmede på Amager Strand. Over 300 borgere fra byens aktivitets- og samværstilbud deltog i eventen. 


Løbet skal skabe fokus på, at udviklingshæmmede og handicappede, ligesom andre, kan have glæde af at dyrke sport - men at mange har brug for pædagoger og hjælpere, for at det kan lade sig gøre.

Læs artikel om løbet på vores hjemmeside

Frivillige sammen om Skovtours Venner

Foto af Skovtours Venner på bowlingtur
Hvad gør man som forælder for at sikre, at ens udviklingshæmmede barn kan vedligeholde venskaber, når forvaltningens fritidstilbud ophører. Hvordan forebygger man ensomhed blandt unge udviklingshæmmede?

For forældrene til tidligere brugere i aflastningstilbuddet Skovtours var svaret at søge Københavns Kommune pulje om støtte til et samskabelsesprojekt. De har efterfølgende startet foreningen "Skovtours Venner" med inddragelse af både forældre og professionelle, der kender de unge godt. Hver måned arrangerer foreningen ture for de unge.  
Læs mere om Skovtours Venner

Fire huse rykket sammen i ét fælles hus

Illustration af to personer, der holder  et rødt hus mellem sig
Familiehuset i Borgercenter Handicap og tre aflastningstilbud for børn og unge med nedsat funktionsevne er flyttet sammen på én adresse. Den 1. juli rykkede de til nyrenoverede lokaler på Hans Knudsens Plads på Østerbro.

Du kan læse mere om de nye lokaler og sammenflytningen i artikel via linket herunder.  
Læs artikel

Landsdækkende premiere på ny dokumentarfilm

Den 7. oktober har DOXBIO landsdækkende biografpremiere på "Naturens Uorden". En ny dansk dokumentarfilm med journalist, komiker og spastiker Jacob Nossell i hovedrollen. Filmen følger Jacob i en periode af hans liv, hvor han i en tour de force udfordrer både sig selv og normalitetsbegrebet. Undervejs bliver han ramt af skæbnen og linje 1A.

Filmen kommer ud i biografer landet over. Nogle af biograferne har dog ikke de bedste tilgængelighedsforhold. DOXBIO arrangerer derfor meget gerne visninger på alternative locations, der er bedre egnet til fx kørestolsbrugere. 

 
Læs mere om filmen, se trailers og kontaktinfo
KALENDER

Informationsmøde om overgangen til voksenlivet

Foto af ung mand i sneen
Borgercenter Handicap inviterer forældre til unge med nedsat funktionsevne til et informationsmøde om overgangen til voksenlivet. Det finder sted den 8. oktober på Thoravej 29 fra kl. 17 - 20. Mødet omhandler bl.a.: 
  • Muligheder for uddannelse og uddannelsesvejledning for unge med varig nedsat funktionsevne.
  • Muligheder for beskæftigelse
  • Økonomi samt tilskud til dækning af merudgifter og enkeltydelser
  • Bostøtte, botilbud og aflastningstilbud ing
  • Pædagogisk støtte i hjemmet fra Borgercentrets hjemmevejledere 
  • Praktisk støtte 
  • Ledsagelse og handicaphjælper 
Der til også være mulighed for straksrådgivning på individuelle spørgsmål mellem kl. 18 og 20. 
Se program med mere

Temamøde og valg til Forældrerådet

Den 9. november kl. 19 - 21 afholdes der temamøde og valg til Forældrerådet i Borgercenter Handicap. Her kan du komme og afgive din stemme og høre om, hvad der er sket i centret de sidste to år  - og hvilken rolle Forældrerådet har spillet.   
 
Du kan læse mere om mødet og tilmelding til mødet på vores hjemmeside. Her finder du information om opstilling til Forældrerådet.  
Læs mere om temamødet og valg til Forældrerrådet

Tak for din opmærksomhed!

Redaktionen hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev