Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Oktober 2015     
     Borgercenter Handicap
Så er vi klar med en ny udgave af BCH Nyt med nyheder i og omkring Borgercenter Handicap.
 
I dette nummer kan du bl.a. læse artikler om nogle af efterårets begivenheder og arrangementer med relevans for mennesker med funktionsnedsættelse. Handicaprådet har afholdt en event om livsglæde, og her i centret har vi afholdt workshops med deltagelse af borgere og pårørende, hvor der blev sat ord på udviklingen af handicapområdet og det gode liv for mennesker med funktionsnedsættelse. 
 
God læselyst!
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre med interesse for, hvad der sker i og omkring Borgercenter Handicap.  
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Forældrerådet - noget for dig?

Illustration af hænder i mange forskellige farver
Den 9. november 2015 kl. 19-21 er der temamøde og valg til Forældrerådet i Borgercenter Handicap. Der skal vælges otte forældrerepræsentanter til rådet. 
 
Fristen for at stille op er den 26. oktober kl. 12 - så du kan sagtens nå det. 
 
 

Flyt holdninger til handicap

Illustration af rundkreds af mennesker, hvor en enkelt er kørestolsbruger
Som mange af jer ved, kørte der en online kampagne hele september måned, hvor borgere kunne give indspark til debatten om handicap og fordomme - og være med til at flytte holdninger til handicap. 

Kampagnen er nu slut, men alle kommentarer og forslag vil indgå i Det Centrale Handicapråds arbejde med en holdningsstrategi på handicapområdet, som skal afleveres til regeringen i slutningen af året. 
 
 

Workshops om retningen for arbejdet på handicapområdet

Foto fra workshop i Borgercenter Handicap om et godt liv for børn og unge
De seneste uger har det summet af liv i Borgercenter Handicap i mødelokalerne på Thoravej 29. Her er der blevet afholdt fem workshops, der skal være med til at sætte retningen for det fremadrettede arbejde på handicapområdet. Herunder en workshop med fokus på det gode liv for borgere med funktionsnedsættelse.
 
Både borgere, pårørende, medarbejdere og ledere fra borgercentret deltog.  

Læs mere
 

Orienteringsmøde om overgangen til voksenlivet

Foto fra orienteringsmødet den 8. oktober i Borgercenter Handicap
Den 8. oktober var der orienteringsmøde i Borgercenter Handicap for forældre til unge med handicap. 

Mødet handlede om tilbud og muligheder for unge med nedsat funktionsevne  - om de ændringer der sker, når en ung overgår til voksenbestemmelserne i lovgivningen.

Læs mere
 

Test af boligbyt for mennesker med multihandicaps

Foto fra boligbytteferien
Boligbyt eller house-swapping vinder indpas verden over som ferieform. Sidst i september blev det afprøvet, om det er en god ferieform for borgere med multihandicaps, som har brug for hjælp døgnet rundt.
 
Her byttede fire beboerne fra Lynghuset i Borgercenter Handicap bolig med fire beboere fra botilbuddet Skansebakken i Vejle i nogle dage.  
 

Livsglædeevent i Handicaprådet

Foto af Team Tvilling ved livsglædeevent i Handicaprådet efteråret 2015
Ved efterårets konference i Handicaprådet i Københavns Kommune var der fokus på livsglæde og handicap. 
Her fortalte fem modige oplægsholdere deres helt personlige historier om, hvordan de har brudt grænser og fået livskvalitet ved at gå nye veje på trods af et handicap.
 
Eventen skulle både give inspiration og nedbryde stereotyper i synet på mennesker med handicap. 
 

Hvem skal have årets handicappris?

Foto af tidligere overrækkelse af Handicapprisen
Handicaprådet uddeler hvert år den 3. december en pris i forbindelse med markeringen af FN's Internationale Handicapdag.
 
Kender du en ildsjæl, der gør en usædvanlig stor indsats for mennesker med handicap i København, og derfor fortjener handicapprisen 2015 - så skriv til Handicaprådet inden den 8. november. 
 

Frivillige til caféprojekt søges

SUMH
I løbet af foråret 2016 vil SUMH (Sammenslutningen af Unge Med Handicap) åbne en café i København for unge med handicap, drevet af frivillige unge med handicap. Vil du være med?

Projektet starter allerede nu - med nedsættelsen af en frivilliggruppe, som skal være med fra starten til at fastsætte rammerne for caféen. Hvis du er mellem 18-35 år, så kan du være med til dette spændende iværksætterprojekt, hvor SUMH skal bruge 10-15 frivillige til opstart og drift af caféen.

Læs mere på SUMH's hjemmeside
Nye Publikationer

Ny KlarRet fra Borgerrådgiveren

Forsiden af KlarRet 15
Borgerrådgiveren i Københavns Kommune udgiver tre gange om året KlarRet. som er en vejledning i Forvaltningsret. Indholdet udvælges på baggrund af Borgerrådgiverens iagttagelser og tager afsæt i borgernes retssikkerhed. Den seneste udgave, KlarRet 15, har fokus på borgernes medvirken ved oplysning af egen sag, og hvad borgerne kan forvente af kommunen.

Hent KlarRet 15 
 

Guide til unge, der for første gang skal bo for sig selv

Foto af Socialstyrelsens publikation
Socialstyrelsen har sammen med SPUK og Professionshøjskolen Metropol udgivet en guide til unge, der har været anbragt uden for hjemmet. Guiden tager hånd om nogle af alle de praktiske og personlige udfordringer, der kan være forbundet med at skulle bo for sig selv for første gang.
 
Guiden "Kort Fortalt" henvender sig direkte til unge, der har været anbragt uden for hjemmet - men kan sagtens være et nyttigt opslagsværk for alle unge, der for første gang skal bo for sig selv, og som kan have glæde af guidens korte og præcise formidlingsform. 
 
 

Tak for din opmærksomhed!

Redaktionen hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev