Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Marts 2016     
     Borgercenter Handicap
Foto af påskeliljer: Colourbox
Så er vi klar med en ny udgave af BCH Nyt. Her får du en række aktuelle nyheder om, hvad der rører sig uden for Borgercenter Handicap - og hvad der rører sig i centret på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens mange bo- og dagtilbud for borgere med handicap.  
God læselyst!
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre, der kunne være interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Ny administrerende direktør i Socialforvaltningen

Foto af Nina Eg Hansen
Nina Eg Hansen tiltrådte den 1. marts som administrerende direktør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Nina Eg Hansen afløser Anette Laigaard, der efter ni år som administrerende direktør har valgt at gå på pension. 
 

Ny formand for Det Centrale Handicapråd

Foto af Anette Laigaard
Selv om den netop afgåede direktør i Socialforvaltningen, Anette Laigaard, er gået på pension, får hun stadig mulighed for at sætte sit præg på udviklingen af handicapområdet. 
 
Social- og indenrigsminister Karen Ellemann har udpeget Anette Laigaard som ny formand for Det Centrale Handicapråd pr. 1. marts 2016. 
 

Ministerbesøg i Borgercenter Handicap

Fra venstre: Vibeke Ries, Karen Ellemann, Jesper Christensen, Frank Jensen og Janne Sander
Den 25. januar var Borgercenter Handicap vært for et vigtigt møde med drøftelser af input til en mulig revision af Serviceloven.

Blandt mødedeltagerne var social- og indenrigsminister Karen Ellemann, overborgmester Frank Jensen, socialborgmester Jesper Christensen og Janne Sander, der er formand for Handicaprådet i Københavns Kommune.

Læs artikel om mødet

Ny strategi mod fordomme

Aina Budde, der er frontløber i SUMH, holder oplæg
Det Centrale Handicapråd offentliggjorde sidst i januar en ny strategi om, hvordan vi bekæmper fordomme om mennesker til handicap.

Strategien er det endelige resultat af en større undersøgelse af danskernes holdninger til mennesker med handicap.

 

Skriv sikkert til Borgercenter Handicap

Foto af nøglekort
Når du som borger og vi som borgercenter sender e-mails til hinanden, skal det fremover gøres på en sikker måde. Dermed kan du være sikker på, at personfølsomme oplysninger kommer i de rette hænder.  
 
På vores hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du fremover vil modtage post fra os, og hvordan du kan skrive sikkert til os.  
 

ARRANGEMENTER, TILBUD & PROJEKTER

Klar til livet

Bestyrelsesformand i SUMH, Mads Brix Baulund
I løbet af marts afholder Borgercenter Handicap og SUMH (Sammenslutningen af Unge med Handicap) workshops for unge med handicap.
 
Her fortæller andre unge med handicap om muligheder og udfordringer, når man står over for voksenlivet med en funktionsnedsættelse. Vi afholder workshops i Borgercenter Handicap på følgende datoer:    
 
◦10. marts for unge med fysiske handicap
◦17. marts for unge med udviklingshæmning

Læs mere på vores hjemmeside 

Kursusrække for pårørende til hjerneskaderamte

Illustration af træ med mennesker på grenene
Københavns Kommune tilbyder et kursusforløb til pårørende til hjerneskaderamte.
 
Pårørendekurset strækker sig over seks onsdage fra den 30. marts til den 4. maj 2016.
 

Fylder dit barn snart 18?

Foto af glad ung mand i snelandskab. Kilde: Colourbox
Borgercenter Handicap inviterer forældre til unge mellem 16 og 18 år til et orienteringsmøde om overgangen til voksenlivet. 
 
Det finder sted torsdag den 14. april 2016 fra kl. 17.00 til 20.00 i Borgercenter Handicap, Thoravej 29, 2400 Kbh. NV. 

Reserver datoen allerede nu. Program og info om tilmelding bliver lagt på hjemmesiden, når vi kommer lidt tættere på.     

Projekt skal afhjælpe kriser og sorg

Foto af mor der holder et lille barn
Familiehuset i Borgercenter Handicap er i øjeblikket i gang med at opstarte et nyt projekt, som skal afprøve terapeutiske forløb rettet mod forældre til børn eller unge med handicap. Forløbene skal afhjælpe kriser og sorg hos forældre til nydiagnosticerede børn eller unge. Projektet er finansieret af midler fra Socialstyrelsen og løber frem til 2017.

De terapeutiske forløb bliver tilbudt til 50 familier i den tidlige kontakt mellem familie og kommunen senest 3 måneder efter, at barnet er blevet udredt og har fået en diagnose.

Læs mere om projektet

NYT FRA CENTERFÆLLESSKABERNE

Skal vi fikse jeres fest?

Foto af medarbejdere i Lavuk Entertainment
Et helt nyt eventbureau ved navn Lavuk Entertainment er gået i luften. Lavuk er en række selvejende tilbud rettet mod borgere med funktionsnedsættelse. Eventbureauet er vokset ud af Lavuks årlige musikfestival Lavukstock og har fået status som socialpædagogisk arbejdsplads under § 104 i Serviceloven.

Læs mere om Lavuk Entertainment

Kunstnere genser deres værker

Foto af Per og Steffen
Elever og lærere fra Kunstskolen i Center Paletten har været på besøg for at se nogle af deres kunstværker, der hænger rundt omkring på væggene i Borgercenter Handicap, og som gør dagligdagen i centret mere farverig.

Der var stor gensynsglæde hos elever såvel som hos lærerne, der fortalte små historier, der knytter sig til hvert enkelt maleri.

Læs om besøget og historierne

Udviklingshæmmede skal møde anerkendelse

Scene fra filmen
Henrik er en af de 192 voksne udviklingshæmmede borgere, der får hjælp og støtte fra Center for Omsorg og Specialpædagogik (COS) i Borgercenter Handicap. I en ny videoproduktion kan du følge med i en dag i Henriks liv. Filmen er blevet til som et led i centrets arbejde med værdier som anerkendelse og medbestemmelse i det socialpædagogiske arbejde. 
 
 
Foto af små påskeæg

Tak for din opmærksomhed!

Redaktionen hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev