Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Januar 2016     
     Borgercenter Handicap
Her kommer årets først udgave af BCH Nyt med nyheder i og omkring Borgercenter Handicap. I dette nummer kan du bl.a. læse en række aktuelle artikler med relevans for handicapområdet.  

God læselyst!
 
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre med interesse for, hvad der sker i og omkring Borgercenter Handicap.  
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

BCH udsender borgertilfredshedsundersøgelse

Foto af pædagog der smiler til en beboer
Borgercenter Handicaps årlige borgertilfredsundersøgelse er netop gået i luften. 

Frem til den til 4. marts spørger vi 5.000 borgere, om de er tilfredse med den støtte og hjælp, de modtager fra borgercentret.  

Styrket samarbejde med Borgerrådgiveren

Et blåt og et rødt tandjul
Borgerrådgiveren i Københavns Kommune og Borgercenter Handicap har indgået en ny aftale.
 
Aftalen går i al sin enkelthed ud på, at Borgerrådgiveren fremover kan tage fat i udvalgte kontaktpersoner i borgercentret. Dette skal bidrage til hurtig afklaring af spørgsmål og eventuelle konflikter i konkrete sager frem for langstrakte skriftlige forløb, der forlænger ventetiden for borgerne og belaster kommunens ressourcer unødigt.

UU-vejledere i BCH hver tirsdag

Foto af UU-vejleder, Gülhan
Et tættere samarbejde mellem forvaltninger skal styrke sammenhængen for unge med handicap i Københavns Kommune. En gang om ugen, hver tirsdag formiddag, kan man som sagsbehandler i Borgercenter Handicap rådføre sig med Gülhan eller Karsten, der er uddannelsesvejledere fra UU København.
 
Gülhan og Karsten kommer på skift hver tirsdag fra kl. 9-12 til Borgercenter Handicap og giver fx råd og vejledning om reglerne for særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) og andet, der kan hjælpe unge med handicap videre med uddannelse. De to UU- vejledere kan også deltage i møder i Borgercenter Handicap med familier, unge og sagsbehandleren for at kvalificere vejledningen i forhold til uddannelse - eller yde sparring og vejledning til sagsbehandlerne forud for møder med familier. 
 
Det nye tilbud er blevet etableret i samarbejde med Fagligt Center i Børne- og Ungdomsforvaltningen, og skal bidrage til vores mål om en smidig og koordineret overgang fra unge- til voksentilværelsen. Ordningen har nu fungeret i en måned og skal evalueres efter en periode.

På arbejde i fronten i Borgercenter Handicap

Rina
Rina Ring er som frontmedarbejder i Modtagelsen i Borgercenter Handicap et kendt ansigt for mange borgere. For nogle også det første møde med kommunen. Hun og kollegaen Dorte Seidenfaden får ofte ros for deres imødekommenhed. Både fra borgere og fra andre ansatte i Københavns Kommune. 

Via linket herunder kan du tage med Rina på arbejde og få et indblik i de opgaver og den funktion, hun varetager som frontmedarbejder i Modtagelsen.


Læs artiklen: "Vi skal være glade hver dag"

Dialog- og informationsmøde om byggeri

Kraner i aftenskumringen
I 2017 åbner Socialforvaltningen to nye bosteder i Ørestad på Amager. Det ene bosted kommer til at rumme 60 moderne plejeboliger til borgere med multihandicap, og det andet bosted får 50 pladser til sindslidende med misbrugsproblemer. 
 
Byggerierne blev drøftet ved et dialog- og informationsmøde forleden ved lokaludvalget Amager Vest. Her deltog bl.a. repræsentanter fra Socialforvaltningen og naboer til byggerierne.    
 

Vinder af handicapprisen 2015

Fra venstre Åse Sølberg , Anne Mette Carlsen, Janne Sander og Anette Laigaard.
Hvert år den 3. december på FNs internationale Handicapdag uddeler Københavns Kommunes Handicapråd Handicapprisen til en person, der har gjort en forskel for københavnske borgere med handicap.

I 2015 gik prisen til den 74-årige Åse Sølberg for hendes indsats for mennesker med synshandicap i Dansk Blindesamfunds københavnerkreds. Janne Sander, der er formand for Københavns Handicapråd, uddelte prisen.
 

Undersøgelse om ensomhed

Silhuet af mand, der går tur i en skov
Socialt udsatte er mere ensomme end andre mennesker. Det viser en brugerundersøgelse i Socialforvaltningen med 5300 deltagere. 
 
Et mere lyst billede tegner sig for borgere med handicap. Her har seks procent af de adspurgte respondenter med nedsat funktionsevne svaret, at de ofte eller nogle gange føler sig ensomme - og det tal svarer til gennemsnittet af ensomme i den danske befolkning, der ligger på fem til seks procent.  
 

PUBLIKATIONER & PROGRAMMER

Pjece om træningsmuligheder for børn

Foto af pige, der træner på en stor bold
Forældre til børn og unge med handicap har nu fået mulighed for et samlet overblik over træningsmuligheder i Københavns Kommune. En ny vejledning beskriver de forskellige træningsformer, som alle har til formål at forbedre eller fastholde børnenes funktionsniveau. 

Vejledningen er udarbejdet i samarbejde på tværs af Socialforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, som har ansvar for at bevilge træning til børn og unge. 
 

"De åndssvages historie"

Foto af pige med Downs Syndrom: Colourbox
Hen over julen har DR-K bragt en dokumentarserie, der i tre afsnit skildrer åndssvageforsorgens historie. Her møder seerne Arnes, Karoline og Lone, der som børn blev anbragt på datidens åndssvageanstalter efter at have fået diagnosen "åndssvag". Her blev de sat uden for samfundet og frataget basale rettigheder.

Vilkårene for mennesker med udviklingshæmning og handicap generelt har heldigvis ændret sig fundamentalt siden da. Men, som der står på DR-Ks hjemmeside, giver programmerne et hjerteknusende indblik i et mørkt kapitel af Danmarkshistorien, der ikke ligger særligt langt tilbage i tiden.

Programmerne er i skrivende stund stadig tilgængelige på DR-Ks hjemmeside.
Se eller gense de tre programmer: "De åndssvages historie"
Skriv meget gerne til Redaktionen, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev