Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Maj 2016     
     Borgercenter Handicap
Her kommer en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap.  

God læselyst!
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Målgruppeplan for Borgercenter Handicap

Foto af elever og underviser på Medieskolen Juno i Borgercenter Handicap
Så er målgruppeplanen for Borgercenter Handicap i luften. Målgruppeplanen er udviklet sammen med borgere, medarbejdere og samarbejdspartnere - og indeholder visioner og indsater for centrets arbejde til og med 2017.

Få klar besked om sagsbehandlingstider

Borger og handicaphjælper
Socialudvalget besluttede kort før jul, at de gennemsnitlige sagsbehandlingstider på en række områder fremover skal offentliggøres på kommunens hjemmeside. Første gang for 1. kvartal i 2016. Dermed bliver det nemmere for borgere at orientere sig om, hvor lang tid man skal forvente, det tager at få behandlet en ansøgning.

 

Orienteringsmøde om overgangen til voksenlivet

Foto fra møde om overgangen til voksenlivet den 14. april
Borgercenter Handicap har atter været vært for et orienteringsmøde om de forandringer, der sker, når unge med funktionsnedsættelse fylder 18 år. Orienteringsmøderne bliver afholdt to gange om året. Mens forældrene hørte oplæg, var der ved dette møde arrangeret en særlig workshop for de unge som SUMH – Sammenslutningen af Unge med Handicap stod for. 
 
 

Ny film om skal sætte etikken i spil

Titelfoto fra video om etik
Etisk Dialogforum og Medieskolen Juno i Borgercenter Handicap har sammen skabt en stærk film, der skal sætte fokus på etik på arbejdspladserne i hele borgercentret.

Filmen handler om det gode liv for borgere med funktionsnedsættelse set fra borgeres, forældres, pædagogers og sagsbehandleres perspektiver - og de problemstillinger og dilemmaer, der kan opstå i dagligdagen. Det er tanken, at filmen skal bruges som debatoplæg på personalemøder.  

 

Borgerrådgiverens beretning for 2015

Forside til Borgerrådgiverens Beretning 2015
Borgerrådgiveren i Københavns Kommune, Johan Busse, har netop offentliggjort sin beretning for 2015. Her samler Borgerrådgiveren op på klager, egne driftundersøgelser mv. for året der gik - og kommer med forslag og anbefalinger til forbedringer i kommunens forvaltninger.

Læs artikel og hent beretningen

Velfærdsteknologi vinder plads i den sociale indsats

Foto af borger med spiserobot
Socialforvaltningen i Københavns Kommune har testet borgeres erfaringer med at bruge forskellige former for velfærdsteknologi. På handicapområdet er brugen af loftslifte, vendelagner og digitale teknologier mv. blevet testet. Undersøgelsen viser, at brugen af velfærdsteknologi både resulterer i flere selvhjulpne borgere og effektiviseringer.  
 

Stabile tal for magtanvendelser

Foto af voksenhånd der holder fast om barnearm
Socialudvalget i Københavns Kommune modtager hvert år en statistik over magtanvendelser. Det skal give læring om, hvornår en magtanvendelse er nødvendig, og hvordan det kan forebygges. Herunder magtanvendelser på institutioner for børn og voksne med handicap. Tallene viser, at antallet af magtanvendelser er stabilt. 
 

Fald i antallet af klager til Socialforvaltningen

Blyant og kruseduller
Nye tal viser, at færre borgere klager over deres sag i Socialforvaltningen på voksenområdet. Det gælder både realitetsklager (klager over selve afgørelsen) og formalitetsklager (klager over sagsbehandlingen).
 

Bedre tilgængelighed for synshandicappede

Illustration af website
Der er gode nyheder til mennesker med synshandicap. Fremover skal offentlige hjemmesider være mulige at bruge for alle. Det har EU-parlamentet og EU’s ministerråd vedtaget via et nyt direktiv om tilgængelighed på internettet. 
 

Kender du en kandidat til Olivia Prisen?

Logo til Olivia Prisen 2016
Olivia Prisen er en ny pris rettet mod sagsbehandlere inden for det sociale system. Prisen doneres til et velgørende formål for mennesker i Danmark. Måske er prisvinderen at finde i Københavns Kommune? Som borger eller pårørende, der har tilknytning til en sagsbehandler inden for det sociale system, kan du nominere en sagsbehandler, afdeling eller team til Olivia Prisen.

Nyudsprungne bøgeblade

Tak for din opmærksomhed!

Redaktionen hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev