Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Juli 2016     
     Borgercenter Handicap
Her kommer en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap.  

God læselyst!
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Skræddersyede kurser til borgere med handicap

Camilla
En ny aftale mellem Socialforvaltningen og Aftenskolerne i København sikrer, at borgere med handicap kan tilbydes skræddersyede kurser. Aftalen vækker glæde hos alle parter.
 

Alle kan bidrage med noget

Nanna, Hugin og Sandra fra Medieskolen
Med unikke videoproduktioner er det lykkedes Medieskolen Juno at inkludere udviklingshæmmede borgere på en vellykket måde.  
Læs her om den succes skolen har haft med at levere film og andre medieproduktioner til både ekstern og intern brug og få et indblik i elevernes arbejdsdag.

20 nye ungdomsboliger til unge med autisme

Unge
Ved Søerne i København er et nyt boligkompleks under navnet Fremtidens Sølund under opførsel.

Bebyggelsen kommer blandt andet til at rumme 20 ungdomsboliger øremærket unge med autismespektrumforstyrrelser.
 

Centerfællesskaber fusionerer

Organisationsdiagram
Socialudvalget har godkendt, at der gennemføres en fusion blandt centerfællesskaberne i Borgercenter Handicap.
Tilbud under Center Paletten og Center for Multiple Funktionsnedsættelser (CMF), fusionerede således med andre centre pr. 1. juli.

 

Fantastisk festivaldag

Lavukstock 2016
Lavukstock, den årlige musikfestival for københavnere med handicap, blev afholdt for nogle weekender siden. I år var det Lavuk Entertainment, der stod for planlægningen og afviklingen af festivalen - som også i år var en stor succes.  

Kulturdag i IBOS

Kulturdag i IBOS
Instituttet for Blinde og Svagsynede, IBOS afholdte den 9. juni en kulturdag. På programmet var både koncerter, 80'er musik, kunstinstallationer, massage, salg af kunsthåndværk og genbrugstøj og meget andet. 
 

IT-Banken

Dreng med Ipad
Mennesker med funktionsnedsættelse får nu en række digitale redskaber, der kan være en hjælp i dagligdagen, hvad enten det gælder struktur, kommunikation, leg, læring, at finde vej og meget andet. På hjemmesiden ITbanken.dk finder man fx en håndsrækning til borgere, der er udviklingshæmmende, og som gerne vil skype med vennerne. Borgere med autisme, som kan have et stort behov for struktur i hverdagen, eller hørehæmmede der har brug for alternative redskaber til at kommunikere med, kan ligeledes finde hjælp på hjemmesiden.

ITbanken.dk har lavet en indgang, hvor fagpersoner, mennesker med handicap eller pårørende kan finde og anmelde teknologier, som for eksempel apps på telefon eller tablet. 

Læs meget mere på ITbanken.dk

Teater for alle

Ikon af kørestolsbruger med megafon
Det kan fremover blive lettere for borgere med handicap at gå i teatret. Et nyt samarbejde mellem Handicaprådet i Københavns Kommune og CPH Stage har nemlig sat fokus på den fysiske tilgængelighed for borgere med funktionsnedsættelse.
 
Fra linket herunder kan du læse mere om teater for alle. Du finder også en oversigt over de københavnske teaterscener, der lever op til en række tilgængelighedsfaktorer. 

Læs mere og se oversigten
Sandstrand med parasol

God sommer til alle!

Redaktionen hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev