Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune September 2016     
     Borgercenter Handicap
Her kommer en sensommerudgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap.  
God læselyst!
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Årets løbebrag på Amager Strand

Foto fra Amager Strandparkløbet 2015
Den 6. september lød startskuddet for Amager Strandparkløb. Her deltog mere end 300 motionister fra byens samværs- og aktivitetstilbud.
 
DR var til stede og har produceret en kort film om løbet. Her kan man både fornemme stemningen og møde vinderen af løbet.  
 

Ny musikfestival i Odense

Medarbejdere fra Lavuk Entertainment
Det var også med dækning af landsdækkende medier, at en ny musikfestival for udviklingshæmmede gik i luften i Odense sidst i august.

Borgere fra det københavnske eventbureau Lavuk Entertainment er blandt arrangørerne af festivalen.

ARRANGEMENTER OG WORKSHOPS

Handicaprådet inviterer til konference

Handicaprådets årskonference 2016
Handicaprådet i Københavns Kommune inviterer til deres årlige konference. Det finder sted den 28. september 2016 kl. 11.30 -16.00 på Københavns Rådhus i festsalen. I år er temaet fællesskaber og ensomhed under titlen "Du er ikke alene - fælles om fremtiden".
 
Det er gratis at deltage, og man tilmelder sig via mail handicapraad@sof.kk.dk. Vær opmærksom på, at tilmeldingsfristen allerede er fredag den 16. september. 

Deltagere søges til Ungepanel

Unge mennesker i dialog
Politikerne i Københavns Kommune har startet et Ungepanel. Panelet skal rådgive politikerne i spørgsmål, der vedrører kommunens sociale tilbud for unge. Før panelet møder Socialudvalget på Københavns rådhus til november, bliver der afholdt tre workshops. Den første workshop er allerede blevet afholdt. Her blev handicapområdet desværre kun repræsenteret af meget få deltagere.  

Er du ung eller forælder til en ung mellem 13 og 23 år, der gerne vil bidrage til, at unge københavnere med funktionsnedsættelse får en større stemme hos politikere? Så skynd dig at tilmelde dig Ungepanelet. Man behøver ikke deltage i alle workshops for at være med.     
 
 

Invitation til workshop om digital kommunikation

Workshop om bedre digital kommunikation
Borgercenter Handicap vil gerne forbedre den digitale kommunikation med borgerne. I samarbejde med Innovationshuset i Københavns Kommune er vi derfor i gang med at afdække borgeres oplevelse af, hvordan det fungerer i dag, og hvordan det kan gøres bedre. 
 
Har du ideer og mulige løsninger til fremtidens digitale vil vi meget gerne invitere dig til en workshop. Det finder sted den 28. september fra kl. 16 - 19 i Borgercenter Handicap. 
 

Orienteringsmøde om overgangen til voksenlivet

Orienteringsmøde om overgangen til voksenlivet
Torsdag den 3. november fra kl. 17-20 afholder Borgercenter Handicap orienteringsmøde for forældre til unge mellem 16 og 18 år.

Mødet handler om de forandringer og muligheder der opstår, når unge med handicap fylder 18 år og overgår til voksenbestemmelserne i den sociale lovgivning.
 
Sæt kryds i kalenderen allerede nu. Vi lægger program og nærmere info om tilmelding på vores hjemmeside snarest muligt under menupunktet  "Aktuelt".   

NYT FRA SOCIALSTYRELSEN

Nye produktvejledninger på Hjælpemiddelbasen

Hjul fra kørestol
Socialstyrelsen udgiver nu produktvejledninger på Hjælpemiddelbasen. Vejledningerne giver en introduktion til en række forskellige hjælpemidler, og beskriver nogle af de forhold, man skal være opmærksom på, når et produkt skal vælges og anvendes. Vejledningerne er målrettet personer, der overvejer at anskaffe et hjælpemiddel, men også fagpersoner, fx i forbindelse med bevilling af hjælpemidler.  
 
Hvis du har fået bevilget et hjælpemiddel af kommunen, skal du være opmærksom på, at kommunen yder tilskud til det hjælpemiddel, der bliver vurderet som værende det billigste, bedst egnede for dig. Der vil derfor være egenbetaling for en eventuel difference. Hvis kommunen bevilger et hjælpemiddel som en forbrugsgode, er der en egenbetaling på 50 procent. 
Læs mere på vores hjemmeside 
Rød dalia

Tak for din opmærksomhed!

Redaktionen hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev