Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune November 2016     
     Borgercenter Handicap
Her kommer en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap.  
God læselyst!
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Træffes bedst-tider i Borgercenter Handicap

Foto af arbejdsplads med skærm, tastatur og telefon
Borgercenter Handicap har fra den 1. november indført træffes bedst-tider. Fremover kan du med størst sandsynlighed træffe din faste sagsbehandler telefonisk mellem kl. 9-10 alle hverdage undtagen torsdag, hvor det bedste tidspunkt for telefonisk kontakt er fra kl. 13-14. 

Søs må ikke glemme sit liv

Erna og Søs
Søs er 56 år og bor på Albatros, et botilbud for udviklingshæmmede i Borgercenter Handicap. Erna – Søs’ mor frygter, at Søs livshistorie bliver glemt, derfor har hun skrevet en bog og lagt billeder på en CD til Søs. Hensigten er, at Søs kan se og genopleve sin livshistorie sammen med de mennesker, der i fremtiden vil være omkring hende, og så de kan forstå Søs’ livsbaggrund.

Et døgn- og skoletilbud med højt til loftet

Hovedbygningen på Baunegård
Baunegård er et døgntilbud og en dagbehandlingsskole for elever mellem 6-18 år med diagnoser inden for autismespektret. Her er der både plads til omsorg, faglig udvikling, inddragelse af lokalsamfundet og samarbejde med frivillige. Redaktionen har været på besøg på Baunegård og talt med skoleleder Toke Trolborg Jensen.
 

SET OG SKET

Valg og temamøde om livet med handicap

Valghandling
Den 8. november holdt Forældrerådet i Borgercenter Handicap temamøde og valg til Forældrerådet.
Her var der fokus på de udfordringer, man kan møde som familie, når man får et barn med handicap. Herefter var der valg til Forældrerådet. 
 
 

Orienteringsmøde om overgangen til voksenlivet

Marie Plougmann, Jacob Larsen og Nina Jepsen: Frivillige i SUMH
Den 3. november var der orienteringsmøde og ungeworkshop i Borgercenter Handicap om de forandringer der sker, når unge med funktionsnedsættelse fylder 18 år. Ungeworkshoppen blev skudt i gang af tre rollemodeller fra Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH), der fortalte om egne erfaringer. 
 

Reportage fra Handicaprådets konference

Deltagere ved konferencen i Handicaprådet
Handicaprådet i Københavns Kommune afholdte sidst i september en stor konference i den gamle festsal på Rådhuset. Under temaet fællesskaber og ensomhed og titlen "Du er ikke alene - fælles om fremtiden", gav de indbudte oplægsholdere forskellige eksempler og vinkler på dette. 

Læs mere om konferencen

Debataften om pårørendesamarbejde

Deltagere ved debataftenen
Borgercenter Handicap og pårørende fra Landsforeningen for Udviklingshæmmede (LEV) afholdte i oktober en velbesøgt debataften om nogle af de dilemmafyldte situationer, der kan opstå i samarbejdet mellem borgere, pårørende og medarbejdere. Her fik deltagerne bl.a. mulighed for at stille spørgsmål til panel bestående af fagfolk, forskere og en politiker. 
 

Hvad er et godt ungeliv i København?

De tre workshop facilitatorer Tina, Laura og Ronny
Socialudvalget i Københavns Kommune har startet et Ungepanel for unge med tilknytning til Socialforvaltningen. Panelet skal rådgive politikerne om, hvordan kommunens sociale tilbud for unge kan gøres endnu bedre. Deltagerne i Ungepanelet er i fuld gang med at forberede et vigtigt møde med Socialudvalget sidst i november.

Læs reportage fra en workshop i Ungepanelet

GODT AT VIDE

Ny hjemmeside om hjerneskade

Indgangssiden til den nye hjemmeside om hjerneskade
En ny hjemmeside skal give borgere med en hjerneskade og deres pårørende indblik i livet med en hjerneskade og de muligheder, Københavns Kommune kan tilbyde.
 
Hjemmesiden samler al relevant information om hjerneskade og giver svar på nogle af alle de spørgsmål, der typisk kan dukke op i forbindelse med en hjerneskade.  

Smart app til borgere med bevægelseshandicap

Appen: Lige adgang
Dansk Handicap Forbund har udviklet en smart og gratis app: Lige Adgang. Her kan mennesker med bevægelseshandicap nemt og hurtigt tjekke de fysiske adgangsforhold på restauranter, caféer, biografer, hoteller, i kulturelle tilbud mv., når de er på farten. Den nye tilgængelighedsapp er baseret på anmeldelser fra brugerne. 
 

KALENDER

Juletegning
26. november kl. 11-17

Julemarked i Sundby Væksthus

Tak for din opmærksomhed!

Efterårsblade

Redaktionen
hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet.
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev