Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune December 2016     
     Borgercenter Handicap
Her kommer en juleudgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap.  
God læselyst!
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Ti år med FN´s Handicapkonvention

FN´s flag
FN’s Handicapkonvention har netop haft ti års jubilæum. Det blev fejret i Handicaporganisationernes Hus i Høje Tåstrup forleden. Her gjorde tidligere generalsekretær for FN´s generalforsamling, Mogens Lykketoft, status over det første årti med konventionen - og mindede om, at der stadig er udfordringer på handicapområdet. Et synspunkt der bakkes op af landsformand for Dansk Handicap Forbund, Susanne Olsen.
 

Alle børn har rettigheder

Børneportalens forside
I en virtuel julekalender sætter Børneportalen fokus på børns rettigheder. Både dem i FN’s Børnekonvention og dem i de danske love. På Børneportalens Instagram og Facebooksider åbnes et nyt emne om dagen hele december måned. 
 
 

Uddeling af årets handicappris

Nina Eg Hansen, Kevin Nielsen, Janne Sander og Jesper Christensen ved uddelingen af årets handicappris, 2016
Handicaprådet i Københavns Kommune uddeler hvert år på FN´s internationale handicapdag en pris til en person, der har gjort en forskel for københavnske borgere med handicap. I år gik prisen til Kevin Nielsen for sin indsats med med at inkludere unge med autisme og ADHD i fodboldklubben Nørrebro United.
 

Justo-katten besøger P4 København

Robotkatten JustoCat
Miav! På botilbuddet CAS 3 i Borgercenter Handicap har man succes med at afprøve en særlig kat hos beboerne. JustoCat skaber både ro og tryghed hos beboerne. Den er også med til at nedsætte mængden af beroligende medicin.  

Læs historien og hør indslaget i P4 København

”Vores stemme tæller”

Ungepanelets gave til Socialudvalget
Det nye ungepanel i Socialforvaltningen har overbragt en julegave til politikerne i Socialudvalget. En T-shirt med panelets egne slogans samt en række gode råd om, hvordan forvaltningens indsats til børn og unge kan gøres endnu bedre. Mødet sluttede med en film, hvor unge med handicap selv fortæller om deres vilkår og tanker om det gode liv. 

Læs historien og se filmen

Film om søskendegrupper i Familiehuset

Scene fra film om søskendegrupper i Borgercenter Handicap
Socialstyrelsen har offentliggjort en film om søskendegrupper i Borgercenter Handicap for børn eller unge, som har en bror eller søster med en varig funktionsnedsættelse. Filmen indgår i Socialstyrelsens inspirationsmateriale "Et barn med funktionsnedsættelse - en hel familie".

 

Nyt spisehus i Sundby Væksthus

Sundby Væksthus
Fra mandag den 9. januar og hver mandag fremover, er det muligt at tage forbi Spisehuset i Sundby Væksthus og købe aftensmad, enten til at spise i det flotte spisehus eller til at tage med hjem. 
 

Glædelig jul og på gensyn i 2017

Smilende pige foran juletræ
 
Borgercenter Handicap, Thoravej 29 holder lukket den 24. december til den 1. januar - begge dage inklusive. Har du brug for akut hjælp, kan du kontakte Døgnvagten.
Se kontaktoplysninger her.  
 
Redaktionen ønsker alle læsere en glædelig jul. Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer eller ønsker til nyhedsbrevet. Se evt. liste med tidligere nyhedsbreve
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev