Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Marts 2017     
     Borgercenter Handicap
Her kommer en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap. 

God læselyst!
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Borgercenter Handicap på byens plakatsøjler

Plakatsøjle om Åben Rådgivning
25 digitale søjler og 242 plakatsøjler i hele København solgte i sidste uge budskabet om det nye rådgivningstilbud i Borgercenter Handicap, Åben Rådgivning, som åbnede i starten af 2017. Åben Rådgivning er et gratis, åbent og anonymt tilbud til familier med børn og unge med handicapdiagnoser i alderen 0-23 år i Københavns Kommune. Børn og unge kan også kontakte rådgivningen.
 

ARRANGEMENTER I ÅBEN RÅDGIVNING:

Oplæg: "Teenager med autisme"

http://bch.kk.dk/event/oplaeg-teenager-med-autisme
Onsdag den 15. marts kl. 15-17 inviterer Åben Rådgivning til et oplæg om teenagere med autisme.

Her kan forældre og voksne pårørende høre om, hvordan teenageårene kan opleves, når man har autisme og få ny inspiration til at støtte den unge. Tilmelding er ikke nødvendig.

Workshop: "Min stressede hjerne"

Illustration af hjerne
Onsdag den 22. marts kl. 15-17 inviterer Åben Rådgivning til en workshop, som er rettet mod de unge selv.
 
Her kan unge med autisme mellem 13 og 23 år høre om, hvad der sker i hjernen, når man er ung og har autisme og få tips til at skabe overblik og balance i hverdagen. Tilmelding er ikke nødvendig.  

Workshop: Sociale historier

Far og søn leger
Onsdag den 5. april kl. 15-17 inviterer Åben Rådgivning til en gratis workshop.
Her kan forældre og pårørende til børn eller unge med autisme hente viden og inspiration om sociale historier og afprøve metoden selv. 

Oplæg: "Mig og de neurotypiske"

Gruppe af unge
Onsdag den 26. april kl. 15-17 inviterer Åben Rådgivning til et gratis oplæg.  

Oplægget er rettet mod unge mellem 13 og 23 år som med en autismediagnose - og handler om venskaber og det at omgås neurotypiske venner. Altså venner der ikke har autisme. 
 

Ud under åben himmel

På arbejde i skoven
I dagtilbuddet Skovhuset udfordres den klassiske opfattelse af aktivitets- og beskæftigelsestilbud for borgere med svære handicap. Her arbejder alle brugere i skoven, hvor de blandt andet saver brænde, som de leverer til bålsteder rundt omkring i lokalområdet.
 

De gemte ressourcer

De gemte ressourcer
Et unikt samarbejde mellem Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS) og den socialøkonomiske virksomhed All Ears har succes med at få mennesker med alvorlige synshandicap i varig beskæftigelse. En del af forklaringen er, at arbejdsevnen trænes i et aktivt erhvervsmiljø, hvor der er fokus på ressourcer. 
 

DR- temaside om autisme

Brik i puslespil
Mennesker med autisme kan have svært ved at afkode talemåder og ordsprog, men kan være usædvanlig gode til andre ting. Mange virksomheder er ved at få øjnene op for de særlige talenter, som mange mennesker med autisme har. I forbindelse med DR's dokumentarserie "De skjulte talenter" har DR udgivet en temaside. Her kan man læse om hovedpersonerne i programmet og om autisme generelt. Du kan også teste, hvor god du selv er til at huske tal, afkode talemåder mv. 
 
 

Tak fordi du læste med!

Forår i Søndermarken: Colourbox.com
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev