Styrket fokus på arbejdsulykker med Budget 18
 
Så er Budget 18 lagt, og politikerne vedtog et styrket fokus på arbejdsulykker i Københavns Kommune. Det betyder, at Københavns Kommune, gennem en langsigtet indsats, forpligter sig til at nedbringe antallet af arbejdsulykker frem mod 2022.
 
Få et kig ind i sygefraværsindsatsen i 2017 i Københavns Kommune 
 
Arbejdsmiljø København har lavet en omfattende undersøgelse af sygefraværsindsatsen i Københavns Kommune. Nu kan I finde den på vores hjemmeside. Undersøgelsen kan give inspiration til arbejdet med trivsel og fravær på de enkelte arbejdspladser.
 
Træning til ledere i samtale om fravær
Træning til ledere i samtale om fravær
 
Nogle fraværsforløb på arbejdspladsen kan være vanskelige at stå i som leder. Mange ledere oplever at blive i tvivl om, hvordan de kan gribe samtalen med en medarbejder om fravær an. 
 
På kurset ’Find balancen mellem empati og handlekraft’ bliver ledere i kommunen trænet i den svære fraværssamtale og får konkrete redskaber til, hvordan de finder balancen mellem både empati og handlekraft som leder.
 
Tilbud til gravide i Københavns Kommune
 
Arbejdsmiljø København introducerede i sidste nyhedsbrev et tilbud til gravide medarbejdere i Københavns Kommune. Tilbuddet er lavet med det formål at skabe et bedre graviditetsforløb, forbedre trivsel og arbejdsmiljø og dermed undgå unødvendige og ofte langvarige sygemeldinger. Læs mere om tilbuddet her.
Undgå køb af klude med mikroplast
 
På den nuværende SKI-indkøbsaftale med Abena er det muligt at købe engangsklude med mikroplast. Det er de klude, der også kaldes alt-mulig-klude. Borgerrepræsentationen har besluttet, at indkøberne i Københavns Kommune i videst muligt omfang skal undgå at købe engangsklude, der indeholder mikroplast. Der er allerede alternativer i Netbutikken/Kvantum.
 
 
 
Rengøringsmidler på indkøbsaftalen
 
Har I svært ved at vælge, hvilke rengøringsmidler I skal købe i Netbutikken/Kvantum? Så er der hjælp at hente i det basissortiment, som Arbejdsmiljø København har udarbejdet. Vi har udvalgt de rengøringsmidler på indkøbsaftalen, som har den bedste pris og er mest arbejdsmiljø- og miljøvenlige.
 
Fælles om robuste forandringer
Ekstra pladser på Bounce-lederkurset
 
På tirsdag den 3. oktober afholder vi det sidste kursus for ledere i dette års kampagne: ”Ledelse af den robuste forandring”. Der er få ekstra pladser til de hurtige.
 
 
Få et tjek af dit helbred
 - til dig der arbejder om natten.
 
Arbejdsmiljø København udbyder helbredsundersøgelser til medarbejdere, der har natarbejde i mere end 300 timer om året. Du kan tilmelde dig online. Læs mere om det her.  
Arbejdsmiljøbrevet er udsendt af Arbejdsmiljø København og er rettet mod alle, der arbejder med arbejdsmiljø og trivsel i Københavns Kommune. Har du en kollega, det kunne være relevant for, er du velkommen til at videresende nyhedsbrevet. Tilmelding til Arbejdsmiljøbrevet.
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev