Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune September 2017     
     Borgercenter Handicap
Så er vi klar med en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap. 
 
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Flere penge til handicapområdet i København

Omsorg
Borgere med handicap kan næste år glæde sig over, at handicapområdet i København bliver styrket med flere penge. Det er en del af den budgetaftale for næste år, som et flertal i Københavns Borgerrepræsentation er blevet enige om, og som sikrer området flere penge end i det oprindelige budgetforslag.

Kloge hjem til unge udviklingshæmmede

Gårdfacade
Socialudvalget i Københavns Kommune har givet grønt lys til at bygge 12 nye boliger til unge med udviklingshæmning i et hus, som bliver fuldt af velfærdsteknologi. Visionen for det nye hus er at skabe en ny boligtype og støtte til de unge, som gør dem mere selvstændige og giver dem større livskvalitet. 

Succes for særlig kørselsordning

Førerhund
Siden 1. april i år er svagtseende eller blinde københavnere blevet tilbudt mulighed for at være med i en særlig kørselsordning. Som et forsøg har Københavns Kommune tilbudt 100 borgere en plads i ordningen efter "først til mølle" princippet, og allerede nu har 100 borgere gjort brug at muligheden. Der bliver udbudt nye pladser i 2018, og det bliver annonceret på Borgercenter Handicaps hjemmeside i december. 

Orienteringsmøde om overgangen til voksenlivet

Ungeeksperterne fra LAVUK
Den 7. september mødte 30 forældre og 6 unge op til et orienteringsmøde i Borgercenter Handicap for at høre om de forandringer, der sker, når unge med handicap fylder 18 år - og høre om andre unges erfaringer med overgangen til voksenlivet. Mødet henvendte sig både til forældre til unge med handicap mellem 16 og 18 år og til de unge selv, og der var særskilte programmer for de to generationer.  
 

Sundhedstjek skal forebygge alvorlige sygdomme hos borgere med handicap

Stetoskop og sygesikringsbevis
Borgercenter Handicap deltager i et projekt, der sætter ind med hjælp og støtte til to omfattende sundhedstjek hos den privatpraktiserende læge for beboere på botilbud. Via Projekt Sundhedstjek skal sundhedsproblemer blandt beboerne opspores og forebygges.
 

Pulsen på Priden

Pulsen på Copenhagen Pride 2017
Over 30 unge fra Netværkscafeen Pulsen deltog i årets Copenhagen Pride. Her langede de masser de fingerkys, high-fives, smil og kram ud. Borgerne i Pulsen er unge på Særlig Tilrettelagt Uddannelse (STU), borgere med udviklingshæmning og autismespektrumforstyrrelser. 

KALENDER FOR EFTERÅRET 2017

Politisk debataften om fremtidens muligheder for borgere med handicap

http://bch.kk.dk/event/kom-til-debataften-om-fremtidens-muligheder-borgere-med-handicap
I anledning af det kommende kommunalevalg inviterer Centerrådet i Center for Selvstændig Bolig og Beskæftigelse til oplæg og debat mellem politikere, borgere med handicap, pårørende og fagprofessionelle i København. Det finder sted den 4. oktober i Sundby Væksthus på Amager. 

Inspirationsaften med Lykke Baran

Lykke Baran. Foto: Privateje
Den 10. oktober 2017 kl. 16.30-18.30 holder Lykke Baran et foredrag om livet med et barn med handicap. Lykke Baran er sundhedsplejerske, mor til et barn med særlige behov og forfatter til bogen "Huset på hovedet". Det finder sted i Borgercenter Handicap - og er rettet mod forældre og pårørende til børn og unge med handicap samt for de professionelle omkring dem. Det er gratis at deltage, og du behøver ikke tilmelde dig. 
 
 

Sæt kryds i kalenderen!

Kryds
Torsdag den 2. november kl. 19-21 holder Forældrerådet i Borgercenter Handicap temamøde og valg til Forældrerådet, og du er inviteret.
 
Følg med på www.bch.kk.dk, hvor du snart kan læse mere om valget og om temamødet, der stiller skarpt på det kommende kommunalvalg. Her vil du også kunne læse om, hvordan du stiller op til Forældrerådet, hvis du har et barn op til 18 år med en funktionsnedsættelse og er tilknyttet Borgercenter Handicap. Mødet foregår på Thoravej 29, København NV.
 

Oplæg for forældre via Åben Rådgivning:

Puslespil med hjerte i midten
Onsdag den 27. september

Hvad er autisme?

Ikon af voksen og barn
Onsdag den 4. oktober

Konflikthåndtering for børn med udviklingsforstyrrelser

Farveblyanter med ansigter
Onsdag den 22. november

Redskaber til at støtte udviklingen hos børn med udviklingsforstyrrelser

Pige med bold og dreng i baggrunden
Onsdag den 6. december

Leg og udvikling hos børn på et tidligt udviklingstrin

Tak, fordi du læste med!

Efterårslyng: Colourbox.com
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev