Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune November 2017     
     Borgercenter Handicap
Så er vi klar med en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap. 
 
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Hvor finder jeg et handicapvenligt valgsted?

Valgsted
Du kan søge om at ændre valgsted til Rådhuset eller et andet særligt handicapvenligt valgsted frem til den 13. november kl. 12. Du kan også søge om at stemme i eget hjem. På Rådhuset er der en specielt indrettet stemmeboks til svagsynede med CCTV, LED-lampe og hæve-sænke-bord, hvor bordpladen kan skråtstilles. På de øvrige valgsteder er der en speciel stemmeboks med ekstra lys og en lup, der kan forstørre teksten fire gange. Du finder en liste, hvor de særligt handicapvenlige valgsteder er markeret, på Københavns Kommunes hjemmeside.  

Socialområdet i København i fremgang

Pejlemærker
Socialudvalget i Københavns Kommune fik i oktober fremlagt status på de ni politiske pejlemærker, som udvalget vedtog tilbage i 2014. Pejlemærkerne er en del af Socialforvaltningens Socialstrategi og er konkrete mål for, hvad politikerne gerne vil opnå i deres valgperiode. Den nye status viser fremgang inden for det sociale arbejde. Det gælder også på handicapområdet, hvor kommunens målsætning om, at mindst 80 % af borgerne skal være tilfredse med samarbejdet omkring botilbud, er mere end nået. 

Hvem skal have Handicapprisen 2017?

Handicaprådet i Københavns Kommune ønsker at belønne ildsjæle, der har gjort en særlig indsats for at fremme borgere med handicaps muligheder for at deltage i samfundslivet, med en handicappris. Handicapprisen uddeles den 4. december i forbindelse med markeringen af FN’s Internationale Handicapdag, dagen forinden. 
Fristen for indstillinger til Handicapprisen er mandag den 6. november 2017.

Tærtebagning giver venner

Madholdet
Et samarbejde med aftenskolerne i København har siden 2016 givet 48 borgere med handicap mulighed for et aftenskolekursus. Vi tog med til ”Lær at lave enkel økologisk mad” på aftenskole med seks unge udeboende med autismespektrumforstyrrelser. Det var en fest med mange ord og veltillavede retter. 
 

KALENDER FOR EFTERÅRET 2017

Temamøde og valg til Forældrerådet

Afkrydsning
Som annonceret i forrige BCH-Nyt afholder Forældrerådet i Borgercenter Handicap debatmøde og valg til Forældrerådet. Det finder sted den 2. november kl. 19-21. 

Julemarked i Sundby Væksthus

Udsnit fra indbydelse
Sundby Væksthus inviterer til årets hyggeligste julemarked med boder, julesjov, højtlæsning, lækkerier, musik og selveste julemanden. Det finder sted lørdag den 25. november fra kl. 10-16 i Sundby Væksthus på Amager. 
 
 
 

Oplæg for forældre via Åben Rådgivning

Farveblyanter med ansigter
Onsdag den 22. november

Redskaber til at støtte udviklingen hos børn med udviklingsforstyrrelser

Pige med bold og dreng i baggrunden
Onsdag den 6. december

Leg og udvikling hos børn på et tidligt udviklingstrin

Tak, fordi du læste med!

Efterårsblade: Colourbox.com
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev