En lille film om et styrket fokus på arbejdsulykker
 
I Budget '18 blev det vedtaget, at Københavns Kommune skal gøre en indsats for at reducere antallet af arbejdsulykker med 20 procent over de næste tre år. Forberedelserne til indsatsen blev skudt i gang sammen med forvaltningerne på en idé-workshop i Arbejdsmiljø København 23. november 2017. Se med her:
 
Reducér stress i 2018
 
Nu er det igen muligt at tilmelde sig de populære kurser og workshops, der udbydes som en del af Københavns Kommunes målrettede indsats mod stress: ’P.S’ – Indsats for psykisk sundhed i Københavns Kommune.
 
Indsatsen søger særligt at fremme tre bevægelser:          
  • Fra et over- eller underfokus på stress til et balanceret fokus
  • Fra individualiseringstendenser til et organisatorisk fokus
  • Fra at lederen sidder alene med opgaven til også at involvere andre relevante aktører
Målgruppen for indsatsens tilbud er ledere, ledelsesteams, MED-udvalg, Trio og medarbejdere.
 
"Børnene er blevet meget mere selvhjulpne" 
 
Københavns Kommunes medarbejdere har forskellige fysiske arbejdsvilkår, som på hver sin måde kan slide på kroppen. Alt fra stillesiddende kontorarbejde til fysisk hårdt og krævende arbejde.
 
Læs eksemplet fra en vuggestue, der igennem et længerevarende forløb med Arbejdsmiljø København, fik ændret på rutiner, der havde synlig effekt, skabte mere tid, fik tempoet til at falde og kom således ikke kun medarbejderne til gavn - men også børnene.
Gå-hjem-møde: Robuste organisationer – robuste forandringer?
 
Center for Studier i Arbejdsliv og Arbejdsmiljø København inviterer i fællesskab til gå-hjem-møde om robusthed. Det foregår 17. januar fra 15.30 - 18 hos Arbejdsmiljø København. På mødet skal vi sammen med Gentofte Kommune og Roskilde Universitet forsøge at trænge bag om et omstridt begreb:

• Hvordan skabes robuste organisationer?
• Hvordan bliver robusthed et konstruktivt bidrag i det daglige arbejdsmiljøarbejde?
• Hvordan undgås det at ansvaret individualiseres, så robusthed ikke ender med skyldsprægede medarbejdere præget af udbrændthed og stress?
 
Læs det fulde program og tilmeld jer her. Det koster 50 kr. for ansatte i Københavns Kommune.
Hvordan er jeres fysiske indretning?
 
Mangler I et par friske øjne på jeres fysiske rammer, eller står I overfor en omorganisering, der kræver, at I skal indrette jer anderledes på arbejdspladsen?
 
Arbejdsmiljø København kan hjælpe jer med at skabe sammenhæng mellem indretning, jeres arbejdsopgaver, arbejdsflow og indeklima. Og så kender vi lovgivningen på området.
 
Hjælp til indkøb af kontormøbler
 
Skal I indkøbe nyt kontorinventar? Så har I mulighed for at se og prøve et bredt udvalg stole, borde, opbevaring og lamper. I vores lokaler på Enghavevej 82 har vi blandt andet flere af de møbler, der kan indkøbes via kommunens indkøbsaftale.  
 
Kontakt os for at aftale et besøg på telefon 33 66 57 66 
Nye kurser i Arbejdsmiljø København
 
Kursus for ledere, arbejdsmiljørepræsentanter og TR'ere i at håndtere problemer med alkohol og rusmidler på arbejdspladsen.
 
Kursus for trio'er om arbejdet med fravær og fastholdelse.
 
Kursus for ledere om at håndtere vanskelige fraværsforløb.
Læs også artiklen om kurset Find balancen mellem empati til handlekraft, som vi bragte i sidste udgave af Arbejdsmiljøbrevet. 
 
I kan altid holde jer opdaterede på vores udvalg af kurser i vores uddannelseskatalog på vores hjemmeside.
Er I vinterklar?
 
Traditionen tro bringer vi, på denne tid af året, en artikel om risikoen for faldskader og andre arbejdsulykker på grund af is- og sneglatte forhold.
 
 
Glædelig jul
 - og godt nytår!
 
 
Ønskes I af Arbejdsmiljø København
Arbejdsmiljøbrevet er udsendt af Arbejdsmiljø København og er rettet mod alle, der arbejder med arbejdsmiljø og trivsel i Københavns Kommune. Har du en kollega, det kunne være relevant for, er du velkommen til at videresende nyhedsbrevet. Tilmelding til Arbejdsmiljøbrevet.
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev