Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Maj 2018      
     Borgercenter Handicap
Så er vi klar med en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap. 
 
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Positiv udvikling for Borgercenter Handicap

Handicapskilt ved Nyhavn. Foto: Colourbox.dk
Der er i de seneste år sket en stigning i antallet af københavnere med handicap, der har brug for hjælp og støtte fra Københavns Kommune. Det har medført en række driftsmæssige og økonomiske udfordringer i bl.a. Borgercenter Handicap. En ny udviklingsplan, en grøn smiley og en temadrøftelse på et Socialudvalgsmøde peger heldigvis på en positiv udvikling for borgercentret. 
 
 

Fællesmøde for brugerråd om visioner og økonomi

Fællesmøde for Københavns Handicapråd, brugerrådet i Borgercenter Hjemmepleje og Centerråde i Borgercenter Handicap
Centerrådet i Borgercenter Handicap har været vært for et velbesøgt fællesmøde for Københavns Handicapråd og brugerrådet i Borgercenter Hjemmepleje. Socialborgmester Mia Nyegaard var inviteret med for at give sit bud på, hvordan visionerne i kommunens nye handicappolitik kan realiseres.
 

Succes er også at få et kram

De tre mentorer åbner døre til arbejdsmarkedet
Jobmentorer giver trygge rammer til mennesker med handicap, der prøver kræfter med arbejdsmarkedet. Det har man erfaret i Center for Selvstændig Bolig og Beskæftigelse, hvor tre jobmentorer er 
med hele vejen, når unge under 30 med et handicap møder jobcentret og kontanthjælpssystemet. 
 

Forældre får viden, redskaber og et nyt netværk

Tavle med ordet
Familiehuset på Hans Knudsens Plads udbyder et grundkursus i autisme, som er et forløb for forældre til børn med en diagnose på autismespektret. Her fortæller Tiia og Kåre om deres oplevelse af kurset. 
 

Ny film om livet med autisme

Film - ikon. Foto: Colourbox.dk
Hvordan opleves verden, når man har en autisme diagnose? I Kaspar Astrup Schröders film 'Fantasi fantasi' giver tvillingerne Smilla og Molly, der begge har infantil autisme, deres syn på verden. Instruktøren har fulgt de københavnske piger i deres hverdag igennem fire år, og filmen havde premiere på DR Ultra den 29. april.

KALENDER FOR FORÅRET 2018

Orienteringsmøde: Fra barn til voksen

Invitation til orienteringsmøde. Foto: Colourbox.dk
Torsdag den 24. maj kl. 17-20 inviterer Borgercenter Handicap til et orienteringsmøde. Mødet handler om de forandringer og udfordringer der opstår, når unge med handicap fylder 18 år og overgår til voksenbestemmelserne i den sociale lovgivning. Orienteringsmødet henvender sig både til forældre til unge med handicap mellem 16 og 18 år - og til de unge selv.  
 

Kom til Lavukstock-festival

Lavukstock-festival
For syvende gang i træk afholder det selvejende tilbud i Lavuk den årlige musikfestival Lavukstock, som er en endags-musikfestival for mennesker med psykisk og fysisk udviklingshæmning i København og deres hjælpere. Sæt kryds i kalenderen den 25. maj. 

Oplæg for forældre

Farveblyanter. Foto: Colourbox.dk
Onsdag den 13. juni 2018

Redskaber til at støtte udviklingen hos børn med udviklingsforstyrrelser

Tak fordi du læste med!

Mælkebøttemark: Colourbox.dk
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev