Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Juli 2018      
     Borgercenter Handicap
Så er vi klar med en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap. 
 
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Ny socialstrategi skal skabe plads til alle

Ny socialstrategi
Et enigt socialudvalg godkender ny strategi for udsatte, der skal sætte rammen for de sociale indsatser i København de næste fire år. Målet er bl.a. at skabe plads i fællesskabet for københavnere med særlige behov. 

Borgmestre tjekker tilgængeligheden i København

Sven Knudsen, Mia Nyegaard, Sisse Marie Welling, og Ninna Hedeager Olsen og Janne Sander
På en tur gennem København oplevede fire københavnske borgmestre på egen krop, at det kan være en vanskelig affære at bevæge sig rundt i byen i kørestol eller med bind for øjnene.
 
 
 
 

Fælles slag for handicappolitikken

Københavns Kommunes Handicappolitik 2018-2022
Repræsentanter fra alle syv forvaltninger i Københavns Kommune, borgere og politikere har sammen drøftet målsætningerne i byens nye handicappolitik. ”Handicappolitikken skal ud at leve, og det kan I bidrage til”, lød opdraget til dagens deltagere
 
 

Kørselsordning er blevet permanent

Førerhund: Foto: Colourbox.dk
Københavns Kommune har som et forsøg tilbudt en særlig kørselsordning for borgere med omfattende synshandicap. Takket være en permanent aftale i satspuljeforliget, får blinde og stærkt svagsynede borgere i hele landet nu adgang til individuel handicapkørsel. Det trådte i kraft den 1. juli 2018. Dermed har mennesker med omfattende synshandicap nu de samme vilkår, som de borgere, der er så svært bevægelseshæmmede, at de ikke kan benytte offentlig transport. 

Fra ung til voksen

Mads og Kristian fra SUMH
Den 24. maj mødte omkring 50 forældre og unge op til orienteringsmøde og ungeworkshop i Borgercenter Handicap. Her blev der stillet skarpt på de forandringer, der sker, når unge med funktionsnedsættelse fylder 18 år.

Borgerrådgiverens beretning 2017

Borgerrådgiverens årsberetning 2017
Københavns Borgerrådgiver har offentliggjort sin årsberetning for 2017. Her konkluderes det, at Københavns Kommune set gennem Borgerrådgiverens arbejde ikke er i mål, hvad angår lovmæssig forvaltning, retssikkerhed og god borgerbetjening, men at der er vilje til læring og forbedring.
 
 

Uddannelse i pårørendesamarbejde på trapperne

Ny pårørendeuddannelse på vej
Borgercenter Handicap har i samarbejde med pårørende og Københavns Professionshøjskole udviklet en uddannelse i pårørendesamarbejde, som starter op til efteråret.

Samarbejde kan øge livskvaliteten

Kulturformidlerprojektet . Foto:  Kristian Meyer
Samarbejde mellem frivillige og kommunen kan være med til at øge livskvaliteten for borgere med handicap. Det viser en ny evaluering ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, som har evalueret projekterne: ”Frivillig Kulturformidling til Borgere med Handicap” ved Lavuk Stjernen og et socialt netværksprojekt i Fredericia.
 

KALENDER :

Kunstudstilling i Rundetaarn

Plakat
 
Fjorten meget unikke kunstnere fra Kunstskolen for voksne udviklingshæmmede, udstiller deres værker i Bibliotekssalen i Rundetaarn 30. juni til 19. august 2018. En udstilling med kant, farver, forundring og livsglæde.

Invitation til åbningsreception

Invitation
Kom til åbning af KRAFTVÆRKET - café, genbrugsbutik, galleri og vaskeri - alt samlet under et tag. Det finder sted den 15. august kl. 14-17. 

 

Invitation til musikfestivallen Silhuetten

Festivalplakat
Lavuk Entertainment inviterer til festivalen Silhuetten den 30. august. Det foregår i Odense og alle mennesker med funktionsnedsættelse og deres netværk er velkomne.

Date, dans og debattér til årets handicapfest

Invitation
Flere hundrede borgere med handicap fra hele landet inviteres til et brag af en fest, når der tændes op under Københavnerfesten 2018. Det sker 29. september kl. 13.00-22.00 i Sundby Væksthus på Amager.

Oplæg for forældre:

Teenager: Foto: Colourbox.dk
Onsdag den 15. august 2018

Oplæg om angst og autisme

Apps. Foto: Colourbox.dk
Onsdag den 5. september

Apps til børn og unge med behov for struktur i hverdagen

Teenager med hovedtelefoner
Onsdag den 26. september

Teenager med autisme

Pige med korslagte arme. Foto: Colourbox.dk
Onsdag den 24. oktober

Hvad kan jeg gøre, når mit barn er kravafvisende?

Familie Foto: Colourbox.dk
Onsdag den 7. + 21. november 2018

Stepping Stones seminar, del 1 og 2

Far og søn med ryggen mod hinanden. Foto: Colourbox.dk
Onsdag den 28. november

Konflikthåndtering

God sommer - og tak fordi du læste med!

Valmuer og  blå hiimmel: Colourbox.dk
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev