Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune November 2018      
     Borgercenter Handicap
Så er vi klar med en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap. 
 
 
Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Ros til ny uddannelse i pårørendesamarbejde

Fra venstre: Majken Bahnsen Jensen, Yaacon Kigiel-Slor, Cecilia Sejer og Dan Joe Hansen
En helt ny uddannelse i pårørendesamarbejde er skudt i gang for medarbejdere på kommunes botilbud. Uddannelsen er udviklet af medarbejdere og pårørende fra Borgercenter Handicap i et samarbejde med Københavns Professionshøjskole. Vi har spurgt fire studerende om, hvad der har motiveret dem til at søge ind på uddannelsen, og hvad de tager med sig.  

Hent dine hjælpemidler i Kvik-service

Fra venstre: Birgitte Winther Pedersen, Tine Lindhardt og Liselotte Himmerslev - terapeuter i Kvik-service fra Borgercenter Handicap samt projektleder Oskar Norhäll
 Københavnere med handicap behøver ikke længere vente 8-12 uger på et mindre hjælpemiddel. Den 9. oktober åbnede Borgercenter Handicap en ny service i samarbejde med Hjælpemiddelcentret på Østerbro med hurtig sagsbehandling og udlevering af hjælpemidler. 
 
 

Konference i Handicaprådet om bolig

Tegnet referat: Foto Handicaprådet
Ved Handicaprådets årlige konference var der fokus på boligproblematikken i København med forslag til inspirerende løsninger, der kan skabe fællesskab. Der blev tegnet et grafisk referat under boligkonferencen. 
 
 
 
 

Orienteringsmøde om overgangen til voksenlivet

Orienteringsmøde om overgangen til voksenlivet
Den 1. november mødte knap 60 forældre og 12 unge borgere op til orienteringsmøde i Borgercenter Handicap for at høre om de forandringer, der sker, når unge med funktionsnedsættelse fylder 18 år.
 
 
 

Hvornår betaler kommunen for udskiftning?

Kørestolstole og el-scooter. Foto Colourbox
Borgercenter Handicap og Hjælpemiddelcentret i Københavns Kommune får mange forespørgsler om, hvornår kommunen skal dække udgifter til udskiftning af dæk og slanger på kørestole, el-scootere, trehjulede cykler og knallerter.
 
 
 

Praksis på linje med ny principafgørelse

Paragraftegn. Foto: Colourbox
 En ny afgørelse fra Ankestyrelsen om efterbetaling af bidrag til pensionsordning betyder, at flere kommuner netop nu genoptager sager om tabt arbejdsfortjeneste. Det gælder dog ikke Københavns Kommune.
 
 
 

KALENDER :

Julebazar i Kraftværket den 23. november

Plakat : Foto CSBB
Skyd julen i gang, når Kraftværket inviterer indenfor til hyggelig julebazar. Find årets julegaver hos Kunstskolen og i Galleriet eller i vores tekstil- og træværksteder. Køb årets juletræ hos gartnerne, og lun jer med gløgg og æbleskiver. Det finder sted fredag den 23. november fra kl. 12-20 i Kraftværket, Svanevej 24, 2400 København NV.
 

Julemarked i Sundby Væksthus den 1. december.

Invitation til julemarkedet
Sundby Væksthus slår dørene op for Amagers hyggeligste julemarked. Her kan du købe julegaver, julepynt, finde familiens juletræ og nyde skønne julelækkerier. Det finder sted lørdag den 1. december kl. 11-17 i Sundby Væksthus, Løvstikkevej 69, 2300 København S. 

Arrangementer for forældre:

Familie Foto: Colourbox.dk
Onsdag den 21. november 2018

Stepping Stones seminar, 2

Familiesituation. Foto: Colourbox.dk
Onsdag den 22.november, kl. 15-17.30

Konflikthåndtering

Hold øje med nye arrangementer for den kommende forårssæson! 
Vi er i fuld gang med at planlægge næste års oplæg og seminarer for forældre og pårørende - og publicerer de nye datoer i næste BCH-Nyt.   

Tak, fordi du læste med!

Plante med rimfrost: Colourbox.dk
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev