Bliv klar til trivselsundersøgelsen i 2019 – din trivsel tæller
 
Den 20. februar 2019 udsendes spørgeskemaerne til Københavns Kommunes trivselsundersøgelse. Her får I de vigtigste datoer, kan tilmelde jer de første gå-hjem-møder og se, hvor I kan få støtte til arbejdet før, under og efter trivselsundersøgelsen.
 
Landets største trivselsundersøgelse løber nu for 6. gang af stablen, når medarbejderne i Københavns Kommune i starten af det nye år bliver spurgt om tilfredshed, trivsel og forhold i arbejdsmiljøet. Undersøgelsen tager temperaturen på medarbejdernes trivsel. Lokalt kan den bruges til at få viden om og drøfte jeres arbejdsmiljø – alt sammen med henblik på at finde ud af, hvordan I kan skabe endnu bedre trivsel.
TU19 - datoer    
 
20. februar 2019  
Alle medarbejdere i Københavns Kommune modtager spørgeskemaet. Enten via mail, et log-in brev (hvis man har adgang til computer, men ingen mailadresse), eller arbejdspladsen modtager skemaer i papirform, som uddeles til medarbejderne.  
 
12. marts 2019  
Frist for besvarelse af spørgeskemaerne.  
 
2. april 2019  
Lederen kan trække den endelige rapport til arbejdspladsen.
Gå-hjem-møder om TU19
 
Arbejdsmiljø København afholder to typer af gå-hjem-møder om TU19: Vær parat har fokus på forberedelserne til undersøgelsen og Fra rapport til handling har fokus på opfølgningen.   
 
Vær parat
Gå-hjem-mødet afholdes før trivselsundersøgelsen gennemføres. Her sætter vi fokus på, hvad I kan gøre for, at trivselsundersøgelsen kommer godt fra start hos jer. Vi kommer blandt andet ind på, hvordan I sikrer jer en høj svarprocent. Derudover vil vi præsentere værktøjer, som I kan bruge i jeres lokale arbejde med trivselsundersøgelsen.  
 
I kan deltage i gå-hjem-mødet på en af disse tre datoer:  
 
• 10. januar (kl. 14-16)
• 15. januar (kl. 14-16)
• 21. januar (kl. 14-16) 
Tilmelding til Vær parat
 
Fra rapport til handling
Dette gå-hjem-møde handler om, hvordan rapporterne fra trivselsundersøgelsen kan danne grundlag for en fælles dialog om jeres trivsel på arbejdspladsen. På mødet vil vi også sætte fokus på, hvordan I kan omsætte trivselsundersøgelsen til konkrete handlinger til gavn for trivslen på jeres arbejdsplads.  
 
Datoerne for disse gå-hjem-møder er endnu ikke fastlagt, men vil blive kommunikeret ud via nyhedsbrevet, så snart det er muligt.
Guide til en god trivselsundersøgelse  
 
På Arbejdsmiljø Københavns hjemmeside www.amk.kk.dk/trivsel finder I en guide til arbejdet med trivselsundersøgelsen. Guiden er skrevet til MED-udvalget, som skal stå for trivselsundersøgelsen på arbejdspladsen. Formålet med guiden er at give jer inspiration til, hvordan I kan forberede undersøgelsen og følge op på resultaterne på en god måde.  
 
Guiden er delt op i tre faser: Før, under og efter undersøgelsen og opridser, hvilke ting der er gode at overveje, gøre og kommunikere om i hver fase.  
 
Kontaktpersoner i forvaltningerne og støtte til processen
 
Spørgsmål vedrørende afviklingen af trivselsundersøgelsen kan I rette til kontaktpersonen i jeres forvaltning. I finder en liste over kontaktpersoner for trivselsundersøgelsen i de enkelte forvaltninger her.
 
Arbejdsmiljø København kan hjælpe i alle faser af trivselsundersøgelsen, hvis I ønsker støtte udefra til at sikre en god proces omkring trivselsundersøgelsen på jeres arbejdsplads. 
Dette TU19-særtillæg af Arbejdsmiljøbrevet er udsendt af Arbejdsmiljø København (AMK) og indeholder alt, hvad du skal vide om Trivselsundersøgelse 2019.
 
Du kan afmelde nyhedsbrevet nederst i mailen. Bemærk, at afmelder du dig dette nyhedsbrev, afmelder du dig samtidig Arbejdsmiljøbrevet.
 
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev