Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Københavns Kommune Juli 2019      
     
Så er vi klar med en ny udgave af BCH Nyt med aktuelle nyheder om, hvad der rører sig i og omkring Borgercenter Handicap. Både på myndighedsområdet og i centerfællesskaberne, der driver kommunens bo- og dagtilbud for borgere med handicap.

Brug disse links til at dele vores nyhedsbrev, hvis du kender andre interesserede.   
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Selvfølgelig kan mennesker med handicap blogge!

Sandra Zenia Due Larsen og Mathilde Faber Bendtsen
Mennesker med handicap skal ikke bare parkeres. De kan sagtens finde vej til det ordinære arbejdsmarked og bidrage aktivt, skriver Mathilde Faber Bendtsen og Sandra Zenia Due Larsen i deres første blogindlæg på A4 Nu. De fik muligheden for at bruge nyhedssitet som talerør og slog straks til for at give deres besyv til samfundsdebatten med. 

 

Min hjerneskade har givet mig et nyt liv

Anders
Efter at have været sat til tælling af en alvorlig ulykke er Anders nu i job. Forud ligger to års intensiv genoptræning og socialpædagogisk bistand fra en hjemmevejleder – samt en vilje af stål! 
 
 

Ny håndbog fra Borgercenter Handicap

Medborgerskabsfortællingen
Borgercenter Handicap har lanceret et nyt samtale- og procesværktøj, der skal skabe bedre rammer for borgernes selvstændighed omkring egne mål og handleplaner. Værktøjet er et af resultaterne af et udviklingsprojekt, der indbefatter dele af organisationen, og som kunne realiseres på baggrund af økonomisk støtte fra Velux Fonden til de ekstra medarbejderressourcer, der har været lagt i arbejdet. Værktøjet er blevet udgivet i bogform under navnet ”Medborgerskabsfortællingen”, som kan hentes gratis på hjemmesiden. Her man også se en kort film. 

Læs mere og se håndbogen og filmen
 
 

Her kan du møde Hverdagsaktivisterne

Hverdagsaktivister
Hverdagsaktivisterne er over 40 borgere med handicap, der er frivillige ved en række sociale arrangementer i København og omegn. I dag skal en gruppe aktivister være frivillige på Jazz i Haven på Amager, mens weekenden står på head-banging, metalmusik og øller på Copenhell. 
 

KALENDER:

Kommende oplæg og workshops for forældre

Så er efterårsprogrammet klar. Forældre til børn og unge med handicap samt voksne pårørende inviteres til at deltage i en række gratis oplæg og workshops i Borgercenter Handicap. Her kan du både hente inspiration og konkrete redskaber: 
  • 21. august: Oplæg om angst hos børn og unge med autisme 
  • 11. september: Stepping Stones seminar: Del 1
  • 18. september: Oplæg om teenagere med autisme
  • 25. september: Stepping Stones seminar: Del 2
  • 23. oktober: Hvad kan jeg gøre, når mit barn er kravafvisende?
  • 20. november: Workshop om konflikthåndtering

God sommer til alle læsere!

Del af pariserhjul. Foto : Colourbox.dk
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
 
 
 
 
 
Afmeld dette nyhedsbrev